Шмигаль обіцяє жорсткий карантин в січні

16:28, 06.12.2020
Шмигаль обіцяє жорсткий карантин в січні

Денис Шмигаль провів опитування щодо карантину для мерів міст і голів ОДА.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль працює разом з місцевою владою над переліком можливих обмежень під час жорсткого карантину, який доведеться ввести у січні 2021 року.

 

Як повідомляє Україна молода, про це глава уряду написав у соцмережах у неділю.

 

Зокрема, посилаючись на прогноз міністра охорони здоров'я Максима Степанова, прем'єр-міністр наголосив, що протягом грудня медична система впорається з нинішнім навантаженням.

 

«Однак, з урахуванням динаміки захворюваності, припускаємо, що вводити більш жорсткі карантинні заходи доведеться вже в січні», - стверджує написав Денис Шмигаль у Facebook.

 

Глава Кабміну розповів, що зараз працює разом з місцевою владою над переліком можливих обмежень. Для цього мери міст і голови ОДА пройшли опитування.

 

Зокрема, підтримують заборону або обмеження діяльності:

 

- святкових концертів, дискотек і нічних клубів, масових заходів у приміщеннях, хостелів, ТРЦ - 100%;

- музеїв, кінотеатрів і театрів, закладів громадського харчування з організацією дозвілля - 95%;

- святкових ярмарків, спортзалів і фітнес-центрів - 90%.

 

За словами прем'єра, міські голови та керівники ОДА виступають за роботу з частковими обмеженнями громадського транспорту (не більше, ніж кількість сидячих місць), підприємств громадського харчування (доставка або на виніс) і готелів (без зон розваг і харчування).

 

За прогнозами МОЗ, тритижневий карантин у січні дозволить знизити кількість щоденних хворих приблизно до 6-8 тисяч на день.

 

Напередодні президент Володимир Зеленський запевнив українців, що скасовувати святкові новорічні відпустки не варто, оскільки державний кордон України для українців буде відкритим навіть за умови запровадження владою локдауну в січні 2021 року.

 

Під час карантину в січні планують дозволити працювати гірськолижним курортам, готелям і церквам.