Зеленський обіцяє відкритий кордон під час локдауну в січні

08:53, 05.12.2020
Зеленський обіцяє відкритий кордон під час локдауну в січні

Президент Зеленський продемонстрував на собі як правильно носити маску.

Президент Володимир Зеленський запевняє українців, що скасовувати святкові новорічні відпустки не варто, оскільки державний кордон України для українців буде відкритим навіть за умови запровадження владою локдауну в січні 2021 року.

 

Як повідомляє Україна молода, про це Зеленський заявив у своєму відеозверненні.

 

«Зовсім уникнути локдауну буде дуже складно. Його ймовірність у січні існує, вона не мала, але я доручив уряду наступного тижня повідомити вам завчасно, детально і чітко, коли буде локдаун, який його чіткий формат, вичерпний перелік всіх карантинних заходів, тож ні для кого це не буде сюрпризом, це я обіцяю. Також ймовірний локдаун у січні не означає, що вам треба скасувати заплановану відпустку, здавати авіаквитки, для громадян України державний кордон буде відкритим і для виїзду і для в’їзду», — пояснив глава держави.

 

На його думку, зараз українці беруть участь в умовному референдумі із запитанням «Чи потрібен локдаун у грудні?» і якщо українці не хочуть локдауну, то повинні правильно носити маски. Як саме, президент продемонстрував на собі.

 

«Ми зовсім не так собі уявляли народовладдя, але зараз усі ми беремо участь у всеукраїнському референдумі. Питання – «локдаун в грудні». Що робити якщо ваша відповідь «ні» — все дуже просто, будь ласка, народ, носіть маски! Носіть їх правильно», — сказав Зеленський.

 

За його словами, загалом зараз ситуація контрольована, тому немає потреби у введенні негайного локдауну в грудні.

 

«Ми даємо бізнесу можливість працювати і не втрачати один із найприбутковіших місяців року і ми не будемо псувати людям свята на які всі ми дуже чекаємо», — сказав Зеленський.

 

Окрім того, президент попросив дезінфікувати руки, тримати дистанцію, уникати скупчень та зміцнювати імунітет.

 

 

Нагадаємо, 14 до 30 листопада в Україні діяв "локдаун" вихідного дня. Керівництво  МОЗ констатувало, що очікуваного результату карантин не дав через порушення обмежень українцями, тож продовжувати карантин не планують.

 

Водночас у владних коридорах обговорюють варіанти запровадження тотального карантину: на Новий рік та Різдво, ще до свят чи й після Нового року.

 

 
МОЗ рекомендуватиме уряду запровадити жорсткий карантин терміном три тижні на всій території  України не наприкінці 2020 року, а з перших чисел січня 2021 року.