Українці не готові змінювати роботу - опитування

15:35, 23.06.2020
Українці не готові змінювати роботу - опитування

В Україні рівень безробіття у 2020 році може досягти рекордних за останні роки 9,4%

Через коронакризу 88% українців виявилися не готові ризикнути і змінити роботу.

 

Як інформує УМ, такий висновок ми зробили на підставі опитування OBOZREVATEL, в якому взяло участь 2,5 тисячі читачів сайту.

 

29% опитаних вважають, що змінювати роботи занадто ризиковано, в країні безробіття, 32% – взагалі не збираютьс, 27% – дотримуються думки, що зараз потрібно триматися за робоче місце.

 

Решта 12% - ті, що часто змінюють робоче місце.

 

Раніше виконавчий директор громадської спілки "Економічний дискусійний клуб" Олег Пендзин напророкував подальше падіння економіки України.

 

"Рівень падіння української економіки безпосередньо залежить наскільки ми швидко і легко вийдемо з карантину. А ми зараз бачимо стрімке зростання хворих на коронавірус, якщо цифри будуть погіршуватися, цілком можливо, що ми повернемося до жорсткого карантину. Тоді про українську економіку можна буде говорити тільки в минулому часі", - говорить він.

 

Але і при найкращому варіанті очікувати підйому не варто, українська економіка входить у затяжну економічну кризу, вважає він.

 

"Гарантовано до кінця цього року нічого не буде, якщо нам вдасться подолати захворюваність, і ми спокійно вийдемо з карантину, то в кращому випадку в січні наступного року у нас буде 1% зростання. А це, по суті, нічого. Коли ми падаємо на 8%, а в наступному виросли на 1%, то це лише означає, що ми впали на 7% щодо 2019 року", – пояснив Пендзин.