Шмигаль не запустить метро на прохання Кличка 25 травня

19:11, 13.05.2020
Шмигаль не запустить метро на прохання Кличка 25 травня

Столична підземка пустує вже два місяці карантину. (Фото Київського метрополітену)

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль не почув аргументів мера Києва Віталія Кличка щодо необхідності відновити роботу столичного метрополітену з 25 травня.

 

Так, глава уряду говорить лише звичний за час карантину для уряду аргумент: відновлення роботи громадського транспорту залежатиме від динаміки захворюваності.

 

Як повідомляє «Україна молода», про це прем’єр Шмигаль сказав на засіданні Кабміну в середу, 13 травня.

 

«Уряд, звичайно, чує та дослухається до прохань повноцінно запустити транспорт, зокрема, метрополітен. Але це не моя забаганка не запускати метро. Всі моделі та розрахунки показують, що передчасний запуск – це десятки тисяч хворих», – заявив Шмигаль.

 

Зауважимо, що вранці мер Києва Віталій Кличко звернувся до уряду з пропозицією відкрити метро в Києві з 25 травня.

 

Міський голова зазначив, оскільки все більше людей повертаються до роботи, то в місті відбувається транспортний колапс: «Я звертаюсь до уряду – після 22 травня, а точніше – з 25 травня (бо 22 – це п’ятниця, а потім два вихідних), дозволити відновити роботу метро в столиці».

 

Кличко також запевнив, що влада зважатиме на ситуацію із розповсюдженням коронавірусу і сподівається, що вона не погіршиться.

 

Віталій Кличко додав, що жодних спецперепусток для проїзду в метрополітені не буде. Метро повинне відкритися у звичайному режимі. Однак всі повинні будуть дотримуватися дистанції, перебувати у масках і рукавичках.

 

Як повідомляла «УМ», в центрі Києва протягом середи протестували перевізники, які вимагали відновити роботу метро і міжміського автобусного транспорту.