Мітинг під Кабміном: вимагають запустити метро та траспорт

13:49, 13.05.2020
Мітинг під Кабміном: вимагають запустити метро та траспорт

В столиці планують поступово відкривати рух наземного громадського транспорту з 22 травня.

Кількасот протестувальників  вимагають від уряду дозволити роботу транспорту в Україні. Вони мітингують під будівлею Кабінету міністрів.
 
 
Тут чергують працівники поліції Києва та військовослужбовці Національної гвардії, повідомляє пресслужба столичної поліції.
 
 
Підприємці вимагають від уряду послабити умови карантину, зокрема дозволити міжміські автобусні пасажирські перевезення, запустити метро та повноцінно відновити роботу громадського транспорту.
 
 

За словами протестувальників, після послаблення карантинних обмежень громадяни не мають можливості дістатися на роботу.

 

У поліції пояснили, що у центральній частині столиці запланували проведення кількох акцій. Тож, аби не допустити порушень громадського порядку, правоохоронці посилили заходи безпеки.

 

 

Крім того, у зв’язку із заходами можливе обмеження дорожнього руху окремими вулицями у центрі Києва.

 

Поліцейські закликали організаторів та учасників акції дотримуватися норм чинного законодавства та карантинних обмежень і не порушувати громадський порядок.

 

 
Сьогодні до Кабінету Міністрів з проханням відновити роботу метрополітену з 25 травня звернувся і міський голова Віталій Кличко.

 

“Я звертаюсь до уряду: після 22 травня, а точніше – з 25 травня (бо 22 – це п’ятниця, а потім два вихідних), дозволити відновити роботу метро в столиці. Метро має відкритися для роботи в звичному режимі. Це дозволить перерозподілити потік пасажирів і нормалізувати роботу всього громадського транспорту столиці”, – сказав він на брифінгу.

 

Також мер заявив, що в столиці планують поступово відкривати рух наземного громадського транспорту з 22 травня.

 

“Ми плануємо після 22 травня відновити роботу наземного громадського транспорту у звичайному режимі. Але треба розуміти: зупинити громадський транспорт можна за один день. А ось щоб повністю відновити його роботу, – потрібен деякий час. Тобто, це робиться поступово”, – сказав Віталій Кличко.

 

Міський голова зазначив, що кількість рухомого складу будуть нарощувати поступово.

 

“Будемо відновлювати мережу маршрутів громадського транспорту, в першу чергу трамваїв і тролейбусів”, – сазав Кличко.

 

Як повідомляла УМ, сьогодні на засіданні уряду Денис Шмигаль заявив, що карантинні обмеження в Україні триватимуть, поки не винайдуть ліки від COVID-19. Насамперед обмеження стосуються запуску громадського транспорту. Це заплановано на третьому етапі виходу з карантину