У Китаї запрацювали підприємства після спалаху коронавірусу

15:53, 07.03.2020
У Китаї запрацювали підприємства після спалаху коронавірусу

Працівники китайських підприємств вже вийшли на роботу.

Китайський уряд вжив низку заходів для підтримки зовнішньоторговельних підприємств у відновленні виробництва та мінімізації наслідків від спалаху коронавірусної інфекції.

 

Про це заявили в міністерстві комерції КНР, передають китайські ЗМІ в суботу.

 

Згідно з повідомленням, глава департаменту з зовнішньої торгівлі міністерства комерції Лі Сінцянь під час пресконференції, проведеній в онлайн-форматі, заявив, що спалах нової коронавірусної пневмонії Covid-19 може спричинити лише тимчасовий вплив на зовнішню торгівлю Китаю.

 

За його даними, всі провідні зовнішньоторговельні компанії в економічно розвиненій провінції Чжецзян і місті центрального підпорядкування Тяньцзінь відновили роботу, а в провінціях Гуандун, Цзянсу, Шаньдун і містах центрального підпорядкування Шанхай і Чунцин частка компаній, які знову приступили до роботи, у зовнішньоторговельній сфері перевищила 70%.

 

Завдяки політиці, до якої вдалися з метою підтримки та відновлення роботи все більшої кількості компаній, проявилися ознаки відновлення зовнішньої торгівлі Китаю, зазначив Лі Сінцянь.

 

Він переконаний, що, попри те, що показники у сфері імпорту та експорту Китаю в першому кварталі 2020 року неминуче знизяться, тенденція позитивного розвитку зовнішньої торгівлі Китаю не зміниться в довгостроковій перспективі.

 

Як повідомляла «УМ», в Україні підтверджено один випадок зараження коронавірусом Covid-2019 у Чернівцях.

 

У Верховній Раді в інфікуванні коронавірусом запідозрили депутата від ОПЗЖ Олега Волошина, якого одразу передали лікарям.