Волошина не варто боятися депутатам - МОЗ

19:52, 06.03.2020
Волошина не варто боятися депутатам - МОЗ

Олег Волошин налякав Раду коронавірусом.

Міністерство охорони здоров’я запевняє, що для народних депутатів, які спілкувалися із нардепом Олегом Волошиним немає жодних ризиків.

 

Про це повідомили у пресслужбі МОЗ у п’ятницю ввечері.

 

«Він (Волошин — ред.) знаходиться не в лікарні, це (самоізоляція) його добровільне і правильне рішення. По медичних показниках він не потребував іншого. Зараз немає ніяких ризиків для депутатів, які спілкувалися з цим депутатом», - йдеться у повідомленні.

 

У МОЗ додали, що згідно з протоколами, госпіталізують тих, хто має симптоми ГРВІ і у кого не підтвердилися результати ГРВІ (тести на грип типу А та В – ред.).

 

Зазначимо, що наприкінці лютого депутат від ОПЗЖ Олег Волошин відвідав Францію, де мав зустріч із депутатом Національної асамблеї Жаном-Люком Рейтцером. Пізніше стало відомо, що пан Рейтцер заразився коронавірусом і зараз перебуває в реанімації.

 

На поточному тижні Волошин був присутній на засіданнях Верховної Ради, де 4 та 5 березня розглядалися питання зміни складу уряду та відставки генпрокурора Руслана Рябошапки.

 

Як повідомляла «УМ», щойно у Раді дізналися про діагноз Рейтцера, спікер Дмитро Разумков терміново зателефонував секретарю РНБО Олексію Данілову після чого депутата Волошина вивели із парламенту і передали медикам.

 

Сам Волошин заявив, що за результатами експрес-тестів по всіх вірусів він «абсолютно здоровий», але побуде вдома.