На голову «Нафтогазу» Коболєва податкова наклала штрафів на 8,3 мільярдів гривень

16:04, 01.03.2018
На голову «Нафтогазу» Коболєва податкова наклала штрафів на 8,3 мільярдів гривень

Андрій Коболєв отримав грандіозний штраф за порушення митних правил (Andriy Kobolyev / Facebook)

Андрій Коболєв отримав два листа із Державної фістальної служби, у яких повідомляється, що за порушення митних правил на голову НАК «Нафтогаз» накладається штрафи у 7 мільярдів та 1,3 мільярда гирвень.

Андрій Коболєв про штрафи на 8 мільярдів повідомив у Facebook.

"А ось і привітання з перемогою в Стокгольмі, яке я сьогодні отримав від Державної фіскальної служби України: два персональні штрафи на суму 7 та 1,3 млрд. грн. Тобто я (як фізична особа) повинен сплатити 8,3 млрд. грн "не пізніше п‘ятнадцяти днів", - зазначив очільник НАК "Нафтогаз Україна".

У тексті постанови вказано, що Андрій Коболєв "не забезпечив можливість подання додаткової митної декларації з повним пакетом товаросупроводжуючих документів".

Листи з інформуванням про штрафи підписав начальник Енергетичної митниці Державної фіскальної служби Ігор Піковський.

"Реальна причина - відмова Нафтогазу оформлювати та оплачувати природний газ, який ВАТ «Газпром» контрабандно постачав на тимчасово окуповані території Донецької та Луганських областей. Саме тому ми досі й не можемо надати весь пакет документів, оскільки не будемо платити за газ, який не замовляли і не споживали, але на якому наполягає Газпром", - прокоментував ситуацію Андрій Коболєв.