Ролан Гаррос: Еліна Світоліна перемогла росіянку і вийшла у чвертьфінал

22:22, 04.06.2023
Ролан Гаррос: Еліна Світоліна перемогла росіянку і вийшла у чвертьфінал

Еліна Світоліна- у чвертьфіналі Ролан Гарроса! (Фото: Арата Ямаока TENNIS Club)

Українська тенісистка Еліна Світоліна виявилася сильнішою за дев’яту ракетку світу, «нейтральну» росіянку Дарію Касаткіну, яку перемогла в 1/8 фіналу Відкритого чемпіонату Франції у неділю.

 

Відтак, 28-річна Світоліна зіграє у чвертьфіналі Ролан Гарроса вже вчетверте в кар’єрі. Також вона повторила свій найкращий результат на турнірі.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Федерація Тенісу України.

 

«Еліна Світоліна- у чвертьфіналі Ролан Гарроса! Вона у двох сетах обіграла дев'яту ракетку світу, чергову безпрапорну, Дарію Касаткіну - 6:4; 7:6 (7:5)!!!», - йдеться у повідомленні.

 

Свою перемогу над росіянкою Касаткіною українка Світоліна прокоментувала у флеш-інтерв'ю Матсу Віландеру.

 

«Я дуже вдячна вам за підтримку. Тепер я розумію, що відчував Гаель усі ці роки, я дуже вдячна всім французам за підтримку. Я мріяла про ці перемоги, коли народжувала в жовтні минулого року. Це неймовірно, що я можу змагатися тут і пройти весь цей шлях до чвертьфіналу. Це особливе відчуття. Сподіваюся, я буду продовжувати, я дуже мотивована на наступні матчі», - емоційно сказала українська тенісистка.

 

І додала: «У Дар'ї унікальний ігровий стиль. Я намагалася видозмінити свою гру, вчора на тренувальному корті працювала над тактикою, і це допомогло. Другий сет був дуже нервовим для нас обох, і це нормально, це турнір Великого шолома. Чесно кажучи, я дуже рада, що змогла закінчити матч у двох сетах».

 

 

До речі, у чвертьфіналі турніру Світоліна зіграє проти переможниці матчу між Аріною Сабалєнко та Слоан Стівенс.

 

Вже зрозуміло, що Еліна Світоліна повернеться у топ-100 світового рейтингу за підсумками "Ролан Гаррос" та увійде щонайменше у топ-75 найкращих.

 

Як повідомляла "УМ", уперше з 2008 року в основній сітці головного турніру ґрунтового сезону — Ролан Гарроса — грають одразу шість українок