Ігри нескорених у Дюссельдорфі: Україну представлять 24 ветерани, фото

17:20, 05.05.2023
Ігри нескорених у Дюссельдорфі: Україну представлять 24 ветерани, фото

Впродовж трьох місяців спортсмени тренуватимуться до міжнародних змаганнь, що пройдуть з 9 по 16 вересня у Німеччині. (Фото Нацгвардії МВС)

Національний відбір до збірної, яка представлятиме Україну на Іграх нескорених у німецькому місті Дюссельдорф, відбувся у Львові. У відборі взяли участь 223 українських військових та ветеранів, які отримали поранення. 

 

Як інформує Україна молода, про це  повідомили Львівська міська рада  та Національна гвардія України. 

 

Цьогоріч збірну України представлятимуть 24 учасники з-поміж військовослужбовців та ветеранів. Впродовж трьох місяців спортсмени проходитимуть посилену підготовку та виступлять у міжнародних змаганнях, що пройдуть з 9 по 16 вересня у Німеччині.

 

 

Спортсмени змагалися у 9 дисциплінах: стрільба з лука, легка атлетика, велосипедний спорт, паверліфтинг, веслування у приміщенні, волейбол сидячи, плавання, настільний теніс, баскетбол на візках.

 

На відкритті Ігор у залі поставили порожній стіл з футболками з іменами полеглих за Україну спортсменів.

 

 

Останнім змаганням першого дня стала командна гра, а саме – баскетбол на візках. Ця гра є чи не найбільшим експромтом, адже майже всі хлопці вперше сіли у спеціальні візки та зіграли у такий баскетбол.

 

Другий змагальний день складався зі стрільби з лука, велоспорту, плавання та настільного тенісу. Найвидовищнішим з цих змагань став велоспорт. Це єдина частина цьогорічних Ігор Нескорених, яка відбувалась на відкритій локації в центрі Львова, тож львів'яни могли подивитись на змагання та повболівати за учасників.

 


Полковник Національної гвардії Олександр Пискун з Кривого Рогу здобув золоту медаль на національному відборі на Ігри Нескорених-2023 у Львові.

 

Військовий виступив у другий день Національного відбору у двох дисциплінах – настільному тенісі та стрільбі з лука. Полковник отримав "золото" у настільному тенісі та "бронзу" – в стрільбі з лука.

 

 

Олександр Пискун отримав поранення ще у 2014-му році під час звільнення Лисичанську. Чоловік пройшов тривале лікування та реабілітацію. Олександр брав участь в Іграх Нескорених і в попередні роки, змагався у плаванні та штовханні ядра.

 

26-річний Олександр Будько з Рівного (позивний "Терен") бере участь в Іграх Нескорених уперше. Він одразу спробував себе у максимальній кількості видів спорту: жим лежачи, біг, веслування, баскетбол на візках і волейбол сидячи.

 

У військо я потрапив у травні 2022 року. Воював на Харківщині, Ізюмський напрямок. У серпні в окоп щось прилетіло, навіть не знаю, що саме, і так сталось, що мені ампутували дві ноги. Я одразу розумів, що буду брати участь в Іграх Нескорених, тому почав тренуватись ще до того, як мав протези" – каже він.

 

У велоспорті взяв участь і 60-річний львів'янин Микола Сипливий (позивний "Сокіл"). Чоловік каже, що долучається до Ігор вже третій рік поспіль, бо дуже любить цю "молодіжну" атмосферу.

 

«Я – доброволець з 2014 року. Після повномасштабного вторгнення спочатку служив у львівській 103-ій бригаді, а потім перевівся в луганську, 111-ту. Кілька разів отримав мінно-вибухове поранення. У Іграх Нескорених беру участь з 2019 року»,  – ділиться військовий.

 

«Кожен військовий має свою унікальну історію та своїм прикладом надихає інших і показує, що неможливе – можливо. Весь світ бачить, що жодна травма не може зламати сильних духом українців», - кажуть у Нацгвардії.

 

Ігри Нескорених (Invictus Games) започаткував принц Гарі у 2014 році. Вперше Ігри прийшли у Лондоні. Україна приєдналася до Ігор Нескорених у 2017 році, дебютувавши у Торонто.

 

Як повідомляла УМ, ветеран, колишній розвідник з Вінниччини Роман Кашпур пробіг один з найвідоміших в світі марафонів, до якого готувався впродовж трьох місяців.