Розвідник Роман Кашпур пробіг на протезі 42 км Лондонського марафону

10:25, 24.04.2023
Розвідник Роман Кашпур пробіг на протезі 42 км Лондонського марафону

Впродовж усього марафону Роман Кашпур не зупинявся жодного разу, навіть тоді, коли стало зле. (Фото Романа Кашпура)

Ветеран, колишній розвідник з Вінниччини Роман Кашпур пробіг один з найвідоміших в світі марафонів, до якого готувався впродовж трьох місяців.

 

Як інформує Україна молода, про це Роман Кашпур повідомив на своїй сторінці в соцмережах.

 

За весь час він не зупинявся жодного разу. Пробіг 37 кілометрів, а потім Роману стало зле.

 

«Після 37-го кілометру мені в один момент почало хотітись спати. Мабуть тиск, бо так різко з'явилась сонливість. Далі на 38-мому кілометрі моя свідомість почала реально вимикатись. Я вирішив, щоб не розбити об Лондонський асфальт свій ніс, краще пройдусь», - пише Роман Кашпур.

 

На кожному відрізку дистанції марафонцям пропонували воду, тоніки та енергетичні гелі. Роман брав лише воду, бо все інше раніше не пробував і боявся, щоб не стало ще гірше.

 

«На 39-ому кілометрі, коли прохолодна вода, котру я постійно лив на голову не допомагала, я знизив темп і йдучи почав лити в себе все, що пропонували організатори. Все, щоб хоча б якось зарядитись енергією, і змусити мозок почати працювати», - пише Роман Кашпур.

 

Військовий говорить, що ходьба відновила кровообіг, дихання стало частішим, а енергетичні гелі та тоніки повернули все на свої місця.

 

«Останні два кілометри, я хоч і накульгуючи, але здолав....порада: не зупиняйтесь, біжіть, йдіть, але не зупиняйтесь, бо м'язи скажуть "допобачення", а поки ви рухаєтесь, мозок хоча б якось дає сигнали виконувати хоча б примітивні речі типу переставляння ніг, бо фізично, м'язи досить добре вже ноги не підіймають», - написав він. 

 

Наостанок Роман подякував своїй тренерів Наталії Крушинській, Сансей Юлії, Коваль, усім хлопцям та дівчатам на передовій, які захищають увесь світ від терору, коханій Юлії Масліковій - Кашпур, товаришеві Сергію Бистрову та залізному генералу Валерію Залужному.

 

"Валерій Федорович, прапор став в нагоді як ніколи, бо в моменти коли здавалось, що зараз впаду, перша думка була одна і не змінна:
-"А що скаже Залізний Генерал? Типу ти нашо туди поїхав? На Лондонському асфальті полежати? В той же ш момент ставало страшно і соромно, тому потрібно було бігти".....Ну і звичайно ж побратими, всю дорогу вони не виходили з голови. Я свято вірю що всі з ким я воював, котрі загинули, вели мене сьогодні і не давали впасти! А всі живі прикривали спину, поки був забіг!", - написав розвідник про свою мотивацію. 
 

Як повідомляла УМ, Артем Мороз - ветеран 206-го батальйону ТрО, який сім місяців тому втратив обидві ноги,  на протезах зміг подолати 5 км на Бостонському марафоні.