На Іграх Нескорених Галушка піднявся за «золотом» з прапором Save Mariupol, фото

17:56, 20.04.2022
На Іграх Нескорених Галушка піднявся за «золотом» з прапором Save Mariupol, фото

Ігор Галушка на п"єдисталі в Гаазі із золою медаллю й українським прапором. (Фото: Фейсбук Invictus Games: Team Ukraine)

У Нідерландах Ігор Галушка, учасник української команди на міжнародних спортивних змаганнях “Ігри Нескорених” (Invictus Games), піднявся на п‘єдестал за золотою медаллю з українським прапором з написом “Save Mariupol”.

 

Як інформує УМ, про це 20 квітня повідомили на сторінці української команди у Фейсбуці.

 

“Мої побратими зараз воюють у Маріуполі в оточенні, без достатньої кількості провізії та боєприпасів. Вони захищають українську землю там, і саме завдяки їхній мужності та силі я можу боротися тут! Вони дають мені силу!” - сказав про свою мотивацію Галушка.

 

 

Крім того, українець Віктор Легкодух здобув "срібло" у греблі на тренажері на 4 хвилини у своїй категорії. “Маємо рекорд: з результатом у 807 метрів Вітя сьогодні перевершив свій власний кращий результат на 3 метри!” - йдеться у повідомленні.

 

Як повідомляла УМ, в нідерландській Гаазі у міжнародних спортивних змаганнях «Ігри Нескорених» (Invictus Games) українська збірна здобула вже чотири золота. Всього українці вибороли 12 медалей: золотих – 4, срібних – 3, бронзових – 5.

 

Ігри Нескорених проходять у Гаазі з 16 по 22 квітня 2022 року. Українська команда представлена у восьми видах спорту, зокрема у плаванні, бігу, штовханні ядра, стрільби з лука, баскетболі на візках.

 

 

Ігри нескорених – міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі, започатковані британським принцом Гаррі, герцогом Сассекським, у 2014 році.

 

У змаганнях беруть участь військовослужбовці та ветерани, які дістали травми, поранення, контузії чи захворювання під час виконання бойових завдань при захисті батьківщини.