На Іграх Нескорених збірна України виборола золоті медалі

15:53, 20.04.2022
На Іграх Нескорених збірна України виборола золоті медалі

Українські спортсмени в Гаазі на Іграх Нескорених.

У Гаазі в міжнародних спортивних змаганнях «Ігри Нескорених» (Invictus Games) українська збірна здобула вже чотири золота.

 

Як інформує УМ, у нідерландському місті загалом українці вибороли 12 медалей: золотих – 4, срібних – 3, бронзових – 5.

 

Бронзу у плаванні на дистанції 50 метрів вільним стилем українській команді приніс Іван Лепеха. Андрій Бадарак виборов дві медалі - бронзову медаль у запливі на 50 м брасом та золоту у плаванні на 50 м на спині.

 

Варто зазначити, що вже у перший день золотою медаллю рахунок відкрив Родіон Сітдіков у штовханні ядра. З результатом 9,46 м він став кращим у своїй категорії.

 

Ще дві медалі українці отримали у стрибках у довжину: Артем Лукашук з результатом 5,20 м став другим у своїй категорії, а Іван Герецун – стрибнув на 5.10 м і став третім.

 

Завершив результативний спортивний день Олексій Бобчинець, який у бігу на 1500 метрів здобув бронзову медаль з результатом 5:42,50.

 

Таким чином, перший день змагань приніс нашій збірній чотири медалі – золоту, срібну та дві бронзові. У другий день українська збірна виборола у командному змаганні зі стрільби з лука срібло: медалістами стали Дмитро Афанасьєв, Сергій Калитюк і Василь Стуженко. У штовханні ядра маємо три медалі, у своїх категоріях наші герої здобули: Віктор Легкодух із результатом 7,32 - золото, Рустам Росул із результатом 5,86 – срібло, Сергій Прядка із результатом – 8,33 золото.

 

Додамо, що в Гаазі на Іграх Нескорених бронзову медаль у категорії новачків отримала Анна-Софія Пузанова - донька волонтерки-парамедика, члена української збірної Юлії Паєвської (позивний “Тайра”), яка нині перебуває в полоні росіян.

 

Ігри Нескорених проходять у Гаазі з 16 по 22 квітня 2022 року. Українська команда представлена у восьми видах спорту, зокрема у плаванні, бігу, штовханні ядра, стрільби з лука, баскетболі на візках.

 

Ігри нескорених – міжнародні спортивні змагання в паралімпійському стилі, започатковані британським принцом Гаррі, герцогом Сассекським, у 2014 році.

 

У змаганнях беруть участь військовослужбовці та ветерани, які дістали травми, поранення, контузії чи захворювання під час виконання бойових завдань при захисті батьківщини.

 

Як повідомляла УМ, станом на 19 квітня понад 5 мільйонів людей виїхали з України через війну, яку розв’язала російська федерація.