Усик переміг Чісору за очками у Лондоні

10:57, 01.11.2020
Усик переміг Чісору за очками у Лондоні

У восьмому раунді Усик остаточно перехопив ініціативу та почав діяти "першим номером" у поєдинку з Чісорою.

Український боксер, 33-річний Олександр Усик переміг британця, 36-річного Дерека Чісору в своєму другому поєдинку в надважкій вазі та став володарем статусу обов’язкового претендента на титул чемпіона світу за версією WBO у суперважкій вазі.

 

Бій відбувся у Лондоні на стадіоні "Вемблі" за порожніх трибун через пандемію коронавірусу в ніч на неділю.

 

Про це інформує «Україна молода».

 

Так, за рішенням суддів Усик виграв бій. Фінальний рахунок трьох арбітрів: 117:112, 115:113, 115:113.

 

Чісора активно розпочав бій та негайно пішов у наступ. Британцю навіть вдалося приголомшити Усика потужним ударом правою. У другому раунді Усик почав набагато більше маневрувати та намагався виснажити суперника, який зробив очевидну ставку на нокаут.

 

У третьому раунді Усику все частіше вдавалося провалювати Чісору, який викидав прямолінійні удари, що легко читалися. Ситуація в рингу не змінилася й у наступній трихвилинці. Усик навіть опинився на підлозі, коли зачепився за ногу британця.

 

У п'ятому раунді Усик помітно збільшив темп, відчувши, що Чісора починає втомлюватися та більш пасивно атакує. Але український боксер завдавав замало ударів і зробив спробу виправити становище у шостому раунді. Проте, Чісора пробивав навідмаш та не підпускав Усика на небезпечну дистанцію.

 

Наприкінці сьомої трихвилинки Усик досягнув першого помітного успіху, вгативши у суперника серію акцентованих ударів та примусивши його відступати до канатів. У восьмому раунді українець остаточно перехопив ініціативу та почав діяти "першим номером", здобуваючи важливі очки у записках суддів.

 

В дев'ятому раунді Чісора з останніх сил спробував знову піти на штурм, однак більшість його ударів мети не досягали.

 

Перший "чемпіонський" раунд відзначився певним відродженням британця, у якого відкрилося "друге дихання". Усик пропустив небезпечний удар в голову. Чісора в 11-му раунді знову зайняв центр рингу та примусив Усика відступати. Українець відповідав контратаками.

 

У заключному раунді Усик дотримувався безпечної дистанції та не підпускав до себе суперника. Чісора до останнього йшов вперед та намагався "дістати" Усика. Проте поєдинок продовжився усі 12 раундів.

 

 

Після двобою з Чісорою Олександр Усик заявив, що тепер чекатиме зустрічі вже з володарем титулу чемпіона світу за версією WBO у суперважкій вазі Ентоні Джошуа.

 

Раніше дебютний бій у суперважкій вазі Усик достроково виграв у американця Чазза Візерспуна у жовтні 2019 року.

 

Чісора провів 41 поєдинок на професійному ринзі, в 32-х із них боксер переміг (23 — нокаутом), в 9 програв.

 

Усик провів 17 поєдинків, в кожному з яких переміг (13 — нокаутом).

 

Напередодні зустрічі британський боксер важив 115,7 кілограм, Усик — 98,4 кілограм.

 

Як повідомляла «УМ», українські боксери Олександр Усик і Василь Ломаченко знялися у російському фільмі "Здрастуй, брате! Христос воскрес", що викликало скандал в Україні.

 

Раніше у жовтні свій бій за звання чемпіона світу у легкій вазі сенсаційно програв 32-річний український боксер Василь Ломаченко, який зійшовся з 23-річним американцем Теофімо Лопесом.

 

Ломаченко втратив пояси WBC, WBA Super і WBO, якими володів, і не зміг завоювати титул IBF, яким володіє Лопес.

 

Після поєдинку Ломаченко заявив, що не погоджується з рішенням суддів.