Укрінформ як «шпигунське гніздо»

18:58, 29.11.2016

Роман Сущенко став частиною складної комбінації Кремля? (Укрінформ.)

Отже, російський «суд» продовжив арешт нашого колеги, журналіста Укрінформу Романа Сущенка ще на два місяці.

Що це означає? Найвірогідніше – комбінація Кремля зі «справою про шпигунство» виявилася ще складнішою та масштабнішою, ніж це можна було передбачити.

Погодьтеся, якби весь сенс затримання Романа та фабрикації «шпигунського детективу» був в тому, щоб потім обміняти нашого колегу на когось з російського боку, поза сумнівами, московський суд би швидко «склепав» потрібне рішення, і Кремль почав би обмін з Києвом.

Тут же цього не сталося. «Слідство» тягнутиметься ще два місяці. Навіщо? Очевидно, тому, що спецоперація Кремля спрямована проти України, але більше розрахована на Париж та Берлін, а в ширшому контексті – на Європу. Судіть самі. Вірніше, прогнозуйте.

Найближчим часом у російських медіа, байдуже, що то буде – чи то розворот в «Комсомольской правде», чи то фільм на НТВ, вийде гучне «розслідування» про Укрінформ як «шпигунське гніздо».

А відтак – про Україну як підлу, цинічну та підступну країну. Ось, дивіться, мовляв, ми вам, Європі, відкриємо очі, що ця «київська хунта» творить.

Вони не просто шпигунять проти нас, Москви ( нам, мовляв, уже не звикати!), вони так само ведуть свою «підривну діяльність» проти вас. І що ж це виходить?

Ви їм, Олланди з Меркелями, покровительство та допомогу, нормандський формат для переговорів та санкції проти Росії. А вони вам?

Під носом у вас нишпорять, таємниці ваші визбирують та підривають вашу безпеку. То кого ви пригріли у себе на грудях? Хіба не зміюку?

І тоді стає зрозуміло, навіщо Кремлю було збирати настільки складний пазл, затримуючи в Москві нашого паризького власкора. Бо в такому разі «паризька прописка» нашого Романа тут навіть не як родзинка на торті, а як основний елемент конструкції.

Якщо це передбачення має місце, залишається два питання.

Які докази «шпигунства» Сущенка надасть Кремль? А що Кремль колись з цим «заморочувався»? Шпигун – і все. Суд же закритий, то й докази «закриті».

Нарешті, чому вони тягнуть з цим? Це вже питання тактики. Можливо, бачать, що краще «вистрелити» цією «сенсацією» ближче до французьких виборів, аби посприяти перемозі проросійського кандидата. Може, є ще яка інша розгадка.

А тим часом маємо боротись за нашого колегу: чим більше світ знатиме про українського журналіста Романа Сущенка, тим менше шансів буде у Кремля «впарити» Європі «туфту» про «шпигуна» Сущенка…