Вичавити з себе «моторолу»

08:36, 25.10.2016

Гугл стверджує, що про вбивство «Мотороли» в Інтернеті говорять у 7-8 разів частіше за смерть Богдана Гаврилишина. Думаю, в соцмережах ще більша відмінність не на користь спочилого Метра.

 

Це і є відповідь на запитання: чому ми так живемо, чому ми обираємо на виборах тих, кого обираємо, чому партачів серед нас на порядки більше, аніж перфекціоністів.

 

Просто тому, що більшості з нас одновимірний покидьок «моторола» разів у 10 цікавіший за багатогранного складного та вимогливого інтелектуала Богдана Гаврилишина. Схоже, більшість із нас потай чи свідомо вірять в прості рецепти на кшталт «замочити в ліфті» чи «взяв автомат – і за рік став з автомийника народним героєм». І вітчизняні ЗМІ над цим сумним результатом неабияк попрацювали...

 

А прості розв'язки – примарні. Аби стати з лісоруба членом Римського клюбу, потрібні десятиріччя кропіткої щоденної праці.

 

Треба нам вичавлювати з себе «моторолу» і плекати в собі Богдана Гаврилишина. По іншому, ми приречені на аутсайдерство та маргінес.

 

P.S. Було б добре, аби кожен з нас прочитав в пам'ять великого українця, чи не останнього з могікан, якщо не одну з його книжок, то бодай його інтерв'ю чи статтю: в них стільки доброти, мудрості та світла...