Закарпаття — рай для гурманів: місцеві спеціалітети для туристів і не тільки
Трапилось якось їхати в потязі з жінкою із Закарпаття. >>
Курча з грибами за галицьким рецептом (Ютуб-канал Костянтина Грубича)
Цей спосіб запікання молодої курочки увійшов до книги «Як добре й здорово варити», що була надрукована у Коломиї майже 85 років тому. А переповіла його ще раніше Олена Кисилевська, яка у цьому ж таки місті редагувала часопис «Жіноча доля».
Тонкощі приготування курчати по-галицьки, у свою чергу, наочно продемонстрував ютуб-канал Костянтина Грубича. Цікаво, що автентичний опис рецепту відрізняється від сучасної варіації лише назвою кухонних інструментів та деяких продуктів. Але суть від цього ніскільки не змінилася.
Інгредієнти:
- курочка - 1 шт;
- рис - 100 г;
- гриби - 100 г;
- печінка - 150 г;
- яйце - 1 шт.;
- сіль, перець, петрушка.
Тушку курчати підготуйте як для запікання у духовій шафі.
Далі підсмажте на вершковому маслі цибулю, після чого додайте до неї порізані печериці та курячу печінку. Гриби можна обрати на власний смак.
Як тільки вся маса добре втушкується, всипте до неї зварений рис, додайте сіль, улюблені прянощі і ретельно перемішайте.
Начинивши курку, покладіть її до кулінарного рукава й поставте випікати на 1,5 години при температурі 180 градусів.
Якщо ви любите не дієтичне, а більш підпечене м’ясо, то рукав можна зняти трохи раніше і потримати курча у духовці відкритим ще хвилин 10.
Цю страву без перебільшення можна назвати такою, що стовідсотково пройшла випробування часом.
Дивіться також рецепт ароматного курчати у часниковому соусі.
Трапилось якось їхати в потязі з жінкою із Закарпаття. >>
Лікарі-дієтологи радять з’їдати бодай два яблука на день у будь-яку пору року, аби забезпечити організм вітаміном С, залізом, клітковиною, іншими корисними та поживними елементами. >>
Небагато сімей знаходять час для приготування домашнього квасу. Більшість українців віддають перевагу покупній продукції в ПЕТ-тарі, виготовленій на українських заводах. >>
У селі Буша на Вінниччині цей рецепт дерунів називають «Сліпою рибою» >>
Багато рецептів, описаних античним кулінаром-гурманом Марком Ґавієм Апіцієм, вже встигли адаптувати сучасні майстри до наших реалій >>
Що не кажіть, але патриції Стародавнього Риму таки зналися на м’ясі. Принаймні рецепти із найдавнішої кулінарної книги, яку, за легендою, уклав античний повар-гурман Марк Ґавій Апіцій, тому красномовний доказ >>