Знахідка для гостей: смажена курка у сметані по-гуцульськи

12:01, 26.04.2022

Смажена курка по-гуцульськи (Ютуб-канал Костянтина Грубича)

         У кожної господині, яка любить куховарити вдома, є щонайменше один варіант приготування двох страв з однієї курки.

          

 

          Мешканка буковинського села Конятин Фелічія Первісник розсекретила на ютуб-каналі Костянтина Грубича гуцульський спосіб бюджетного частування гостей. Її рецепт цікавий і тим, що залишає послідовникам чимало простору для власних експериментів.

 

 

 

         Інгредієнти:

 

-  курка         -  1 шт.;

-  цибуля       -  2 шт.;

-  олія            -   1 ст. л.;

-  сметана      -   1 склянка;

-  морква               -   2 шт.;

-  сіль, паприка за смаком.

 

         Курку необхідно відварити у підсоленій воді, а потім розділити на порційні шматочки, видаливши з м’яса крупні кістки.

 

         Соус готується ще простіше. Підсмажте на оливковій олії подрібнену цибулю, а потім сюди ж влийте сметану. Як тільки страва закипить, викладіть до сковорідки підготовлену курятину, додайте дрібку солі, перець, порізану зелень і протушкуйте кілька хвилин.

 

         Як запевнила пані Фелічія, сметану у цьому рецепті можна замінити вершками, а оливкову олію соняшниковою. Перець також варто підбирати за власним смаком, хоча у класичному варіанті перевага віддається саме паприці.

 

         А з бульйону, що залишився, варто зварити легку дієтичну юшку, отримавши у кінцевому результаті повноцінний обід.  

 

         Дивіться також рецепт ароматного курчати у часниковому соусі.