Закарпаття — рай для гурманів: місцеві спеціалітети для туристів і не тільки
Трапилось якось їхати в потязі з жінкою із Закарпаття. >>
Реберця з томленими сливами (ютуб-канал Костянтина Грубича)
Свинячі реберця добре смакують навіть після приготування за дуже простим рецептом. Але якщо до такої страви додати томлені сливи і спеціальну підливу, то на виході легко отримати справжній кулінарний шедевр.
Тонкощами створення ідеальної смакоти поділився на своєму ютуб-каналі Костянтин Грубич. Він каже, що у такий оригінальний спосіб смаженю печуть лише в Кіровоградській області.
Інгредієнти:
- свинячі реберця - 1 кг;
- сушені сливи - 400 г;
- томатний сік - 500 мл;
- мед - 100 мл;
- олія - 20 мл;
- цибуля - 1 шт.;
- сіль - 1 ч. л.;
- перець - за смаком.
Готується ця страва дуже просто. Вимиті реберця необхідно посолити, поперчити, підсмажити на сковорідці з усіх боків, а потім викласти на глибоке деко.
Зверху м'ясо покрийте шаром томлених слив.
Далі треба підсмажити на олії подрібнену цибулю і рівномірно присипати нею фрукти.
Для підливи рідкий мед змішується з томатним соком до утворення однорідної маси. Цим соусом щедро полийте м'ясо та решту інгредієнтів.
Випікати реберця слід у духовці до повної готовності.
Дивіться також, як приготувати дуже смачну картопляну ковбасу.
Трапилось якось їхати в потязі з жінкою із Закарпаття. >>
Лікарі-дієтологи радять з’їдати бодай два яблука на день у будь-яку пору року, аби забезпечити організм вітаміном С, залізом, клітковиною, іншими корисними та поживними елементами. >>
Небагато сімей знаходять час для приготування домашнього квасу. Більшість українців віддають перевагу покупній продукції в ПЕТ-тарі, виготовленій на українських заводах. >>
Цей спосіб запікання молодої курочки увійшов до книги «Як добре й здорово варити», що була надрукована у Коломиї майже 85 років тому >>
У селі Буша на Вінниччині цей рецепт дерунів називають «Сліпою рибою» >>
Багато рецептів, описаних античним кулінаром-гурманом Марком Ґавієм Апіцієм, вже встигли адаптувати сучасні майстри до наших реалій >>