Апетитний рецепт з Кіровоградщини: як приготувати смачні реберця з томленими сливами

12:08, 11.04.2022

Реберця з томленими сливами (ютуб-канал Костянтина Грубича)

         Свинячі реберця добре смакують навіть після приготування за дуже простим рецептом. Але якщо до такої страви додати томлені сливи і спеціальну підливу, то на виході легко отримати справжній кулінарний шедевр.

 

         Тонкощами створення ідеальної смакоти поділився на своєму ютуб-каналі Костянтин Грубич. Він каже, що у такий оригінальний спосіб смаженю печуть лише в Кіровоградській області.

 

 

                Інгредієнти: 

 

-  свинячі реберця  - 1 кг;

-  сушені сливи       -  400 г;

-  томатний сік        -  500 мл;

-  мед                       -  100 мл;

-  олія                       -  20 мл;

-  цибуля                  -  1 шт.;

-  сіль                        -  1 ч. л.;

-  перець                  -  за смаком.

 

 

         Готується ця страва дуже просто. Вимиті реберця необхідно посолити, поперчити, підсмажити на сковорідці з усіх боків, а потім викласти на глибоке деко.

 

         Зверху м'ясо покрийте шаром томлених слив.

 

         Далі треба підсмажити на олії подрібнену цибулю і рівномірно присипати нею фрукти.

 

         Для підливи рідкий мед змішується з томатним соком до утворення однорідної маси. Цим соусом щедро полийте м'ясо та решту інгредієнтів.

 

         Випікати реберця слід у духовці до повної готовності.  

 

         Дивіться також, як приготувати дуже смачну картопляну ковбасу.