Закарпаття — рай для гурманів: місцеві спеціалітети для туристів і не тільки
Трапилось якось їхати в потязі з жінкою із Закарпаття. >>
Вареники з яєчнею із тіста на кефірі (Смачна країна з Костянтином Грубичем)
Якщо ви навчилися готувати вареники з усіма традиційними начинками, то саме час спробувати щось новеньке.
Ютуб-канал «Смачна країна з Костянтином Грубичем» здивував рецептом, де традиційне полтавське тісто «заправлене»…яєчнею із зеленню.
Інгредієнти для тіста:
- яйця - 1 шт;
- кефір - 350 мл;
- борошно - 570 г;
- сіль - 0,5 ч. л;
- сода - 1 ч. л.
Інгредієнти для начинки:
- зелень - 100 г;
- яйця - 2 шт.
Секрет унікальності полтавських вареників криється у правильному приготуванні тіста.
Для цього погасіть у кефірі (обов’язковий інгредієнт!) соду, додайте яйця, сіль, борошно і вимішуйте все до того часу, поки м’яка еластична маса перестане липнути до рук.
Начинка готується ще простіше. Поріжте свіжу улюблену зелень (кріп, петрушка, кінза і т.д.), підсмажте її на сковорідці, а потім сюди ж вилийте збиті із дрібкою солі яйця. Омлет постійно помішуйте до його повної готовності.
Розкачайте тісто на столі, виріжте рівненькі варяниці і начиніть їх яєчнею. Така страва добре смакує як з маслом, так і сметаною.
Читайте також рецепт оригінальних печінкових млинців.
Трапилось якось їхати в потязі з жінкою із Закарпаття. >>
Лікарі-дієтологи радять з’їдати бодай два яблука на день у будь-яку пору року, аби забезпечити організм вітаміном С, залізом, клітковиною, іншими корисними та поживними елементами. >>
Небагато сімей знаходять час для приготування домашнього квасу. Більшість українців віддають перевагу покупній продукції в ПЕТ-тарі, виготовленій на українських заводах. >>
Цей спосіб запікання молодої курочки увійшов до книги «Як добре й здорово варити», що була надрукована у Коломиї майже 85 років тому >>
У селі Буша на Вінниччині цей рецепт дерунів називають «Сліпою рибою» >>
Багато рецептів, описаних античним кулінаром-гурманом Марком Ґавієм Апіцієм, вже встигли адаптувати сучасні майстри до наших реалій >>