Закарпаття — рай для гурманів: місцеві спеціалітети для туристів і не тільки
Трапилось якось їхати в потязі з жінкою із Закарпаття. >>
Вафельні трубочки з кремом (Готуйте смачно з Марією Макарчук)
Для родин, у яких підростає малеча, ці хрусткі апетитні трубочки стануть справжньою знахідкою, оскільки готуються дуже швидко і мають неперевершений смак.
Як з невеликої кількості продуктів приготувати гору солодощів, розповідає ютуб-канал «Готуйте смачно з Марією Макарчук».
Інгредієнти для тіста:
- яйця - 2 шт;
- цукор - 120 ;
- масло -150 г;
- борошно - 150 г;
- сіль - 1 г.
Інгредієнти для крему:
- згущене молоко - 300 г;
- вершки (33%) - 500 мл;
- горіхи - за бажанням.
До збитих з цукром яєць додайте розтоплене, але не гаряче масло, дрібку солі та борошно. У результаті повинно вийти тісто, подібне до густої сметани.
Вафлі випікаються при допомозі спеціальної вафельниці. Готові коржі ще теплими намотайте на валик кулінарної фольги так, аби вони набули форму трубочок.
Для крему просто збийте у міксері зварене згущене молоко та жирні вершки, викладіть усю масу до кондитерського мішечка і наповніть трубочки начинкою. Масляні краї за бажанням можна посипати подрібненими горіхами.
Дивіться також, як приготувати десерт «Пташине молоко».
Трапилось якось їхати в потязі з жінкою із Закарпаття. >>
Лікарі-дієтологи радять з’їдати бодай два яблука на день у будь-яку пору року, аби забезпечити організм вітаміном С, залізом, клітковиною, іншими корисними та поживними елементами. >>
Небагато сімей знаходять час для приготування домашнього квасу. Більшість українців віддають перевагу покупній продукції в ПЕТ-тарі, виготовленій на українських заводах. >>
Цей спосіб запікання молодої курочки увійшов до книги «Як добре й здорово варити», що була надрукована у Коломиї майже 85 років тому >>
У селі Буша на Вінниччині цей рецепт дерунів називають «Сліпою рибою» >>
Багато рецептів, описаних античним кулінаром-гурманом Марком Ґавієм Апіцієм, вже встигли адаптувати сучасні майстри до наших реалій >>