Як приготувати дуже смачну картопляну ковбасу

08:01, 15.02.2022

Картопляна ковбаса (Готуйте смачно з Марією Макарчук)

         Українські господині продовжують на практиці доводити, що домашня ковбаса може й не бути стовідсотково м’ясною, якщо її здобрити шматочками сала з проріззю.  

 

                Ютуб-канал «Готуйте смачно з Марією Макарчук» використав за дуже давнім рецептом у якості начинки картоплю та гречку. Вийшло «бюджетно» і дуже апетитно. Ці  ковбаски  будуть особливо смачними, якщо їх приготувати у справжній печі. Але і звичайна духовка теж підійде.

 

         Якщо кишки для ковбасок ви придбали на ринку вже очищеними, то приготування цієї страви не займе багато часу. У зворотному ж випадку доведеться потрудитися.

 

         Кишки спочатку необхідно замочити на ніч у розчині оцту, а після промивання вимішати у натертій сирій картоплі.

 

         Очистивши кожну з них від картопляної маси і внутрішнього жиру, ще раз добре вимийте у проточній воді і зав’яжіть один з кінців товстою ниткою.

 

                                      Картопляна ковбаса   

 

         Інгредієнти:

 

- картопля  - 4 кг;

- сало           - 1 кг;

- цибуля      - 4 шт;

- молоко      - 300 мл;

- манка        - 5 ст. л;

- часник       - 2 головки;

- сіль            -  3 ст. л;

- перець       - за смаком.

 

 

         Часник та картоплю необхідно потерти на дрібній терці. Краще використовувати, звичайно, спеціальний електричний прилад.   

 

         Сало слід порізати невеликими кубиками і підсмажити на сковорідці. Так само готуємо і подрібнену цибулю.

 

         З’єднавши їх з картоплею, додаємо молоко, манну крупу, сіль, перець і  ретельно перемішуємо до утворення однорідної маси.

 

         Начинивши ковбаски, зав’яжіть другий кінець ниткою.

 

         Важлива деталь! Наповнювати фаршем необхідно приблизно третю частину кишки. Це по-перше. А по-друге, поклавши ковбаски на деко, змащене смальцем, акуратно розподіліть начинку по всій довжині, а потім поштрикайте голкою.

 

                            Ковбаса з картоплею і гречкою

 

 

         Інгредієнти:

 

- картопля      - 1 кг;

- гречка           - 3 ст;

- цибуля          - 4 шт;

- сало               - 700 г;

- сіль, перець  - за смаком.

 

 

         Ця страва готується у схожий спосіб, але є певні особливості. Картоплю у даному випадку необхідно потерти на крупну терку.

 

          Цибулю подрібніть у блендері й додайте сирою. Порізане на кубики сало підсмажте на сковорідці.  

 

         Гречку потрібно відварити до повної готовності й змастити вершковим маслом. Сіль та перець додається за смаком.

 

         Печуться ковбаски приблизно півтори години. Якщо ви користуєтеся не духовкою, а піччю, то посередині процесу випікання їх потрібно перевернути.  

 

         Дивіться також цікавий рецепт картоплі з куркою у духовці.