Як приготувати смачне варення зі слив

08:01, 11.02.2022

Варення зі слив (Марусина кухня)

         Зима минає, тому вже зараз варто почати пошук рецептів оригінальних фруктових десертів, аби обрати найкращі.

        

         Ютуб-канал «Марусина кухня» пропонує зварити сливове варення по-новому, додавши йому барбарисового аромату.

 

         Інгредієнти:

 

         - сливи                    - 2 кг;

         - цукор                     - 2 кг;

         - льодяники             - 200 г;                                  

         - лимонна кислота  - ¼ ч. л.                       

       

         Помиті сливи треба розрізати навпіл, видалити кісточки й ретельно перемішати з такою ж кількістю цукру та четвертою частиною чайної ложки лимонної кислоти. У разі якщо плоди солодкі, кількість цукру можна трохи зменшити.

 

         Готується варення на маленькому вогні протягом 50 хвилин. Потім додайте до каструлі барбарисові льодяники і проваріть ще 20 хвилин. Увесь цей час фруктову масу необхідно регулярно помішувати, аби вона не пригоріла. 

 

         Готове варення розливають у стерильні банки й закривають прокип’яченими залізними кришками. Охоловши, цей десерт стане густим і дуже ароматним.  

         Дивіться також простий та оригінальний рецепт смачного супу.