Закарпаття — рай для гурманів: місцеві спеціалітети для туристів і не тільки
Трапилось якось їхати в потязі з жінкою із Закарпаття. >>
Картопля з куркою у духовці (ВСЕ ПРОСТО)
Картопляна печеня з куркою, приправлена духмяними спеціями і сметаною, здатна перетворити звичайний обід на маленьке свято.
Секретом приготування апетитної страви, яка приємно здивує найвибагливіших гурманів, поділився ютуб-канал «Все просто».
Інгредієнти для маринаду:
- сметана - 4 ч. л;
- часник - 1 зубок;
- куркума - 1 ч. л;
- паприка - 1 ч. л.
Інгредієнти для печені:
- куряче стегно - 3 шт;
- картопля - 1 кг;
- морква - 2 шт;
- цибуля - 1 шт;
- сіль - 1 ч. л;
- куркума - 0,5 ч. л;
- прованські трави - 1 ч. л;
- олія - 4 ст. л.
Щоб приготувати маринад, необхідно збити до однорідної маси сметану, потертий часник, паприку і куркуму.
Далі обережно відділіть промите м'ясо від кісток, поштрикайте кожен шматочок кінчиком ножа, перемішайте з готовою заправкою і залиште на 2 години.
Очищену картоплю треба порізати крупкими дольками, а моркву – тонкими кільцями. Додайте до овочів подрібнену цибулю, сіль, куркуму, прованські трави і олію, після чого все перемішайте.
У форму спочатку викладають овочеву суміш, а потім мариноване м'ясо. Для того, аби страва була духмяною і соковитою, деко краще покрити кулінарною фольгою. У такому вигляді картоплю з куркою випікають протягом 45 хвилин при температурі 190 градусів. Далі фольгу слід зняти і відправити печеню до духовки ще на 15 хвилин.
Читайте також, як просто і швидко приготувати смачний пиріг з яблуками.
Трапилось якось їхати в потязі з жінкою із Закарпаття. >>
Лікарі-дієтологи радять з’їдати бодай два яблука на день у будь-яку пору року, аби забезпечити організм вітаміном С, залізом, клітковиною, іншими корисними та поживними елементами. >>
Небагато сімей знаходять час для приготування домашнього квасу. Більшість українців віддають перевагу покупній продукції в ПЕТ-тарі, виготовленій на українських заводах. >>
Цей спосіб запікання молодої курочки увійшов до книги «Як добре й здорово варити», що була надрукована у Коломиї майже 85 років тому >>
У селі Буша на Вінниччині цей рецепт дерунів називають «Сліпою рибою» >>
Багато рецептів, описаних античним кулінаром-гурманом Марком Ґавієм Апіцієм, вже встигли адаптувати сучасні майстри до наших реалій >>