Порадувати родину і гостей: цікавий рецепт картоплі з куркою у духовці

08:01, 05.02.2022

Картопля з куркою у духовці (ВСЕ ПРОСТО)

         Картопляна печеня з куркою, приправлена духмяними спеціями і сметаною, здатна перетворити звичайний обід на маленьке свято.

 

         Секретом приготування апетитної страви, яка приємно здивує найвибагливіших гурманів, поділився ютуб-канал «Все просто».

 

         Інгредієнти для маринаду:

 

         - сметана         - 4 ч. л;

         - часник           - 1 зубок; 

         - куркума         - 1 ч. л;

         - паприка          - 1 ч. л.

        

         Інгредієнти для печені:

 

         - куряче стегно      - 3 шт;

         - картопля              - 1 кг;

         - морква                  - 2 шт;

         - цибуля                  - 1 шт;

         - сіль                       - 1 ч. л;

         - куркума                - 0,5 ч. л;

         - прованські трави - 1 ч. л;

         - олія                       - 4 ст. л.

 

         Щоб приготувати маринад, необхідно збити до однорідної маси   сметану, потертий часник, паприку і куркуму.

 

         Далі обережно відділіть промите м'ясо від кісток, поштрикайте кожен шматочок кінчиком ножа, перемішайте з готовою заправкою і залиште на 2 години.

 

         Очищену картоплю треба порізати крупкими дольками, а моркву – тонкими кільцями. Додайте до овочів подрібнену цибулю, сіль, куркуму, прованські трави і олію, після чого все перемішайте.

 

         У форму спочатку викладають овочеву суміш, а потім мариноване м'ясо. Для того, аби страва була духмяною і соковитою, деко краще покрити кулінарною фольгою. У такому вигляді  картоплю з куркою випікають протягом 45 хвилин при температурі 190 градусів. Далі фольгу слід зняти і відправити печеню до духовки ще на 15 хвилин. 

 

         Читайте також, як просто і швидко приготувати смачний пиріг з яблуками.