Закарпаття — рай для гурманів: місцеві спеціалітети для туристів і не тільки
Трапилось якось їхати в потязі з жінкою із Закарпаття. >>
Порізана на порції печеня матиме особливо святковий вигляд, якщо кожен шматочок викласти на лист салату і притрусити свіжою зеленню.
Кулінарний витвір французького повара Урбена Дюбуа не втрачає своєї популярності кілька століть поспіль.
Сьогодні, напевно, вже не знайдеться кухаря, який би не створив власну варіацію на тему цього блюда.
Ютуб - канал "Все просто" не став винятком і пропонує один з найшвидших способів приготування натуральної м’ясної страви.
Інгредієнти:
- биток свинини - 500 г;
- цибуля - 400 г;
- картопля - 500 г;
- твердий сир - 200 г;
- майонез - 3 ст. л.
М'ясо наріжте пластами товщиною 1 см, легенько відбийте, викладіть на змащене олією деко і посипте сіллю та меленим перцем.
Зверху щільно викладіть тоненькі кільця цибулі.
Картоплю теж нарізають кільцями завтовшки 3-5 мм і рівномірно розкладають окремим шаром.
Твердий сир натріть на крупній терці, перемішайте з майонезом і покрийте цією сумішшю поверхню блюда.
Випікають м'ясо по-французьки 50-60 хвилин при температурі 180 градусів.
Порізана на порції печеня матиме особливо святковий вигляд, якщо кожен шматочок викласти на лист салату і притрусити свіжою зеленню.
Трапилось якось їхати в потязі з жінкою із Закарпаття. >>
Лікарі-дієтологи радять з’їдати бодай два яблука на день у будь-яку пору року, аби забезпечити організм вітаміном С, залізом, клітковиною, іншими корисними та поживними елементами. >>
Небагато сімей знаходять час для приготування домашнього квасу. Більшість українців віддають перевагу покупній продукції в ПЕТ-тарі, виготовленій на українських заводах. >>
Цей спосіб запікання молодої курочки увійшов до книги «Як добре й здорово варити», що була надрукована у Коломиї майже 85 років тому >>
У селі Буша на Вінниччині цей рецепт дерунів називають «Сліпою рибою» >>
Багато рецептів, описаних античним кулінаром-гурманом Марком Ґавієм Апіцієм, вже встигли адаптувати сучасні майстри до наших реалій >>