Рецепт дуже смачного грецького салату з фетою

20:26, 15.01.2022

У грецькій національній кухні салат отримав назву «Селянський» (χωριάτικη σαλάτα).

Цей салат давно завоював наші симпатії як проста поживна страва з натяком на легку південну екзотику.

 

Вдалий підбір інгредієнтів робить його надзвичайно корисним. То ж не випадково у грецькій національній кухні він отримав назву «Селянський» (χωριάτικη σαλάτα), що підкреслює натуральність вдало підібраних продуктів.

 

Секрети приготування популярного блюда розкрив ютуб-канал «Все просто».

 

Інгредієнти:

 

- свіжі огірки – 200 г;

- свіжі помідори – 200 г;

- червона цибуля – 80 г;

- болгарський перець  – 150 г;

- сир фета – 150 г;

- чорні оливки – 80 г;

- оливкова олія – 50 мл;

- сік лимона – 2 ст. л.;

- сухий базилік – 1 ч. л.

 

Свіжі овочі, що входять до складу цієї страви, тепер продаються увесь рік, тому грецький салат можна готувати у будь-яку пору року.

 

Для початку необхідно порізати крупними кубиками помідори, огірки і очищений солодкий перець.

 

Головки цибулі розрізають на дві частини, а потім тоненько шинкують половинчастими кільцями.

 

Усі інгредієнти висипте до салатниці, додайте чорні оливки і беріться за приготування спеціальної заправки. Для цього в окремій невеликій посуді змішайте оливкову олію, сік лимона, сухий базилік, полийте ним овочі і добре перемішайте.

 

Готову страву слід викласти на блюдо і рівномірно прикрасити крупно порізаними кубиками сиру фета. Ні в якому разі грецький салат після цього не перемішуйте, оскільки він швидко втратить свою фірмову свіжість.