Райські плоди: топ-3 рецепти десертів із яблуками
Лікарі-дієтологи радять з’їдати бодай два яблука на день у будь-яку пору року, аби забезпечити організм вітаміном С, залізом, клітковиною, іншими корисними та поживними елементами. >>
У грецькій національній кухні салат отримав назву «Селянський» (χωριάτικη σαλάτα).
Цей салат давно завоював наші симпатії як проста поживна страва з натяком на легку південну екзотику.
Вдалий підбір інгредієнтів робить його надзвичайно корисним. То ж не випадково у грецькій національній кухні він отримав назву «Селянський» (χωριάτικη σαλάτα), що підкреслює натуральність вдало підібраних продуктів.
Секрети приготування популярного блюда розкрив ютуб-канал «Все просто».
Інгредієнти:
- свіжі огірки – 200 г;
- свіжі помідори – 200 г;
- червона цибуля – 80 г;
- болгарський перець – 150 г;
- сир фета – 150 г;
- чорні оливки – 80 г;
- оливкова олія – 50 мл;
- сік лимона – 2 ст. л.;
- сухий базилік – 1 ч. л.
Свіжі овочі, що входять до складу цієї страви, тепер продаються увесь рік, тому грецький салат можна готувати у будь-яку пору року.
Для початку необхідно порізати крупними кубиками помідори, огірки і очищений солодкий перець.
Головки цибулі розрізають на дві частини, а потім тоненько шинкують половинчастими кільцями.
Усі інгредієнти висипте до салатниці, додайте чорні оливки і беріться за приготування спеціальної заправки. Для цього в окремій невеликій посуді змішайте оливкову олію, сік лимона, сухий базилік, полийте ним овочі і добре перемішайте.
Готову страву слід викласти на блюдо і рівномірно прикрасити крупно порізаними кубиками сиру фета. Ні в якому разі грецький салат після цього не перемішуйте, оскільки він швидко втратить свою фірмову свіжість.
Лікарі-дієтологи радять з’їдати бодай два яблука на день у будь-яку пору року, аби забезпечити організм вітаміном С, залізом, клітковиною, іншими корисними та поживними елементами. >>
Небагато сімей знаходять час для приготування домашнього квасу. Більшість українців віддають перевагу покупній продукції в ПЕТ-тарі, виготовленій на українських заводах. >>
Цей спосіб запікання молодої курочки увійшов до книги «Як добре й здорово варити», що була надрукована у Коломиї майже 85 років тому >>
У селі Буша на Вінниччині цей рецепт дерунів називають «Сліпою рибою» >>
Багато рецептів, описаних античним кулінаром-гурманом Марком Ґавієм Апіцієм, вже встигли адаптувати сучасні майстри до наших реалій >>
Що не кажіть, але патриції Стародавнього Риму таки зналися на м’ясі. Принаймні рецепти із найдавнішої кулінарної книги, яку, за легендою, уклав античний повар-гурман Марк Ґавій Апіцій, тому красномовний доказ >>