Рецепт смачного торту «Наполеон» із заварним кремом

15:33, 14.01.2022

Стовідсотково домашній «Наполеон».

Існує чимало рецептів, які покликані максимально спростити приготування цього надзвичайно популярного десерту.

 

Але, на щастя, кулінарну класику ніхто не відміняв.

 

Для тих, хто любить стовідсотково домашній «Наполеон», ютуб-канал «Все просто» представив перевірену часом версію.

 

Інгредієнти для тіста:

 

- борошно – 400 г;

- яйце – 1 шт;

- вершкове масло – 260 г;

- сметана – 180 г;

- дрібка солі.

 

Інгредієнти для крему:

 

- молоко – 900 мл;

- яйця – 2 шт;

- борошно – 70 г;

- цукор – 120 г;

- вершкове масло – 250 г;

- мука – 4 ст. л;

- ванільний цукор – 10 г.

 

Потріть на терці мерзле вершкове масло, всипте до нього борошно і перемішайте руками до утворення однорідної маси. Сюди ж додайте збиті яйце та сметану, замісіть круте тісто й викладіть на стіл, попередньо посипавши його борошном.

 

Ще раз добре вимішану масу слід розділити на 10 рівномірних частин, сформувати з них невеликі кульки і відправити до холодильника на годину.

 

А тим часом беріться за крем.

 

Збийте у каструлі яйця, дрібку солі, борошно, ванілін та цукор.

 

Молоко окремо нагрійте так, аби воно було гарячим, проте не закипіло. Вливати його до підготовленої суміші потрібно невеликими порціями, постійно помішуючи, аби уникнути утворення грудочок.

 

Цю молочну масу, також при постійному помішуванні, тримають на слабкому вогні до тих пір, поки загускне. Насамкінець необхідно додати вершкове масло.

 

Поки заварний крем вихолоняє, випечіть коржі.

 

Для цього кожне кружальце треба тоненько розкачати на столі, вирізати при допомозі тарілки рівненький круг і покласти до форми разом із зайвими фрагментами. Після випікання їх можна буде подрібнити й використати в якості присипки.

 

Формується торт із коржів золотистого кольору, добре змащених кремом.