В Україні отримали перше щеплення 51 тисяча громадян

12:43, 14.03.2021

Найменше щеплень зробили у Вінницькій та Запорізькій областях.

Вже 51 137 українців отримали перше з двох щеплень проти коронавірусу  від початку кампанії з вакцинації станом на неділю, 14 березня.

 

Тоді як 13 березня вакцинували 3 596 осіб.

 

Як повідомляє Україна молода, про це інформує Міністерство охорони здоров'я у неділю.

 

Найбільше щеплень за минулу добу зробили у Луганській області — 370 щеплень. Також серед лідерів Чернівецька (290), Хмельницька (270), Київська (260) та Херсонська (230) області.

 

Найменше щеплень за добу зробили у Вінницькій та Запорізькій областях — по 10.

 

Від початку вакцинації найбільше щеплень зробили у Донецькій (4 784), Дніпропетровській (3 709) та Тернопільській (3 288) областях. Найменше — у Чернігівській (926), в усіх інших областях вже зробили понад тисячу щеплень.

 

Нагадаємо, кампанія з вакцинації в Україні розпочалася 24 лютого. Першими вакцинують медиків, які працюють із хворими на COVID-19, та військових. Щеплення також зробили міністр охорони здоров'я Максим Степанов, головний санітарний лікар Віктор Ляшко та президент Володимир Зеленський.

 

Наразі вакцинують в Україні препаратом CoviShield. Це препарат, розроблений Oxford/AstraZeneca, який виробляється на потужностях в Індії. В Україні препарат зареєстрували для екстреного використання.

 

Як повідомляла "УМ", термін придатності вакцини Covishield, придбаної МОЗ в Індії для щеплення українців від коронавірусу, спливає 23 червня 2021 року. За нинішніх темпів вакцинації Україна не встигає використати усі 500 тисяч доз, а у кращому випадку – лише половину закупленого препарату.

 

Петро Порошенко більше не називає індійську вакцину словом на літеру "г" і разом із дружиною Мариною закликає владу прискорити темпи вакцинації населення проти коронавірусу, а українців – поставитися до щеплення відповідально.