Петро і Марина Порошенки закликали українців вакцинуватися

08:08, 14.03.2021
Петро і Марина Порошенки закликали українців вакцинуватися

Петро Порошенко та його дружина Марина закликають владу прискорити темпи вакцинації населення.

Лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко та його дружина Марина закликають владу прискорити темпи вакцинації населення проти коронавірусу, а українців – поставитися до щеплення відповідально.

 

Як передає Україна молода, на цьому наголосив Петро Порошенко у Facebook, запостивши інтерв’ю дружини Громадському радіо.

 

Так, Марина Порошенко сказала, що прищеплюватись обов’язково треба, і ставлення до вакцинації має бути відповідальним.

 

Тоді як Петро Порошенко додав, що повністю з нею згодний і назвав масову вакцинацію проти Covid-19 захистом населення.

 

Експрезидентпопередив, що при тій кількості вакцини, яка сьогодні є в Україні, не вдасться розірвати ланцюг захворювання, оскільки треба не менш ніж 80% населення забезпечити щепленнями за короткий термін.

 

«Як голова постійної комісії Київради з питань охорони здоров’я та соціальної політики Марина також добре знає ситуацію з пандемією в столиці. Показник кількості госпіталізованих підходить до межі, і таким чином на кінець березня Київ може теж увійти в «червону зону», - сказав Петро Олексійович, перед тим зауваживши, що його дружина за фахом лікар.

 

Водночас, пані Марина під час спілкування з журналістами також прокоментувала критику чоловіка стосовно вакцини Covishield (на початку березня під час погоджувальної ради парламенту Порошенко емоційно висловився про препарат, який привезли в Україну).

 

За її словами, він лише цитував лікаря, і це не була його власна думка про Covishield.