Facebook видалив сторінку депутата Андрія Деркача

14:23, 19.10.2020

Андрій Деркач має дуже неоднозначну репутацію.

Компанія Facebook видалила сторінку народного депутата Верховної Ради Андрія Деркача після того, як той анонсував чергову партію «компромату» на родину кандидата в президенти США Джо Байдена.

 

Адже нещодавно американський уряд оголосив Деркача «російським агентом» та наклав на нього санкції.

 

Пост депутата можна прочитати лише в кеші Google.

 

15 жовтня New York Post опублікували нібито листування сина Джо Байдена Хантера зі співробітником української газовидобувної компанії Burisma, з якого можна зробити висновки про корупційні зв’язки управління компанії з урядом США часів адміністрації Барака Обами.

 

Пізніше того ж дня NYP опублікували другу порцію «компромату» на Хантера Байдена, в якому йдеться про його зв’язки з китайськими чиновниками, а також присутні його фотографії в стані наркотичного сп’яніння. За інформацією видання, матеріали знайшли на забутому ноутбуці, який нібито належав Байдену-молодшому.

 

Після цього, компанія Facebook почала видаляти усі дописи в соцмережі, які просували ці матеріали.

 

Вже 16 жовтня Деркач написав у Facebook, що нібито є другий ноутбук, який містить більше компромату на родину Байденів. Пізніше депутат анонсував публікацію «фактів, що підтверджують міжнародну корупцію» у майбутньому, але після цього його акаунт був деактивований.

 

Як повідомляла "УМ", Андрій Деркач обурений санкціями США та називає себе "українським розслідувачем", а не багаторічним російським агентом, як вважає офіційний Вашингтон.