Милованов під крики «Ганьба» представив закон «Слуги народу» про землю

13:59, 13.11.2019

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов представляв проєкт закону "Слуги народу" про скасування мораторію на продаж сільгоспземлі №2178-10 під крики "Ганьба!" і в оточенні противників такого закону.

 

Закон представлено на засіданні парламенту 13 листопада.

 

"Сьогодні історичний момент… я вірю у демократію, засновану на власності… Ми маємо громадянам дати можливість розпоряджатися своєю землею. Потрібно, аби власник почував себе власником, а не кріпаком, щоб він був спроможний продати одну ділянку і купити іншу, яка йому більше підходить.  Більше 1 мільйона га сільгоспземель перебуває у комунальній власності – і громади повинні мати справедливий дохід від оренди чи продажу майна", - доповідав Милованов.

 

Виступ міністра зустріли криками "Ганьба", які лунали під час майже всієї його доповіді.

 

Також нардепи від "Батьківщини" зайняли частину президії, а члени "ОПЗЖ" – трибуну. 

 

 Милованов заявляв, що за останні два місяці "говорив буквально з кожним – від власників агрохолдингів до найскромніших фермерів, і кожен з них мав аргументи "за" і "проти", але одне спільне було у всіх – мрія бути успішним на землі".

 

Міністр також нагадав, що чинна норма земельного кодексу говорить, що землі сільгосппризначення не можуть передаватися у власність іноземцям, особам без громадянства, іноземним юридичним особам і іноземним державам.

 

Він додав, що це "справедлива норма і ми вважаємо, що вона і далі повинна діяти".

 

Як повідомляла УМ, президент України Володимир Зеленський вранці 13 листопада збирав фракцію "Слуги народу" через питання ринку землі.

 

Зранку мітингувальники під Верховну Раду принесли труп свині у труні і похоронні вінки.

 

«Європейська Солідарність» запропонувала розробити новий законопроєкт про землю