Чубаров: ОБСЄ має негайно відкликати Сайдіка, який виправдовує анексію Криму

12:07, 09.10.2019

Голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров вважає, що Україні слід вимагати негайного відкликання Мартіна Сайдіка від виконання повноважень спеціального представника голови ОБСЄ в Україні та Тристоронній контактній групі з врегулювання на Донбасі.
 
Так голова Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров прокоментував виступ Сайдіка на форумі Salzburg Europe Summit в Австрії.
 
"Спеціальний представник голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронній контактній групі з врегулювання на Донбасі Мартін Сайдік на міжнародному форумі в Зальцбурзі не тільки відмовився висловлювати свою позицію щодо незаконної анексії Росією Криму, але при цьому дозволив собі суб'єктивні історичні екскурси, що виправдовують спробу незаконної анексії Росією Криму", - наголосив Чубаров.
 

За його словами, виглядає, що Сайдік - один з міжнародних чиновників, чиїм завданням є виправдання злочинів Росії, скоєних нею проти України.
 
"Простіше кажучи, з якою б "формулою" Україна не виходила на міжнародні переговори з Росією, при таких посередниках, як Мартін Сайдік, нам уготовано поразку", - наголосив голова Меджлісу.
 
На його переконання, Україні слід вимагати негайного відкликання чинним головою ОБСЄ Сайдіка від виконання ним повноважень спеціального представника голови ОБСЄ в Україні та Тристоронній контактній групі з врегулювання на Донбасі.
 
Нагадаємо, 1 жовтня президент України Володимир Зеленський повідомив, що делегація України погодила "формулу Штайнмаєра" в листі Мартіну Сайдіку. Зеленський заявив, що її не слід боятися.
 
Також на переговорах у Мінську було досягнуто домовленостей про початок розведення сил у Петрівському та Золотому на Луганщині. "Хочу заспокоїти місцеве населення. Я особисто гарантую, що ви будете захищені і відвід військових ніяк не вплине на вашу безпеку", - пообіцяв президент.
 
 
 
 
Тим часом мешканці Золотого-4 ухвалили звернення до президента Зеленського, у якому вимагають скасувати розведення військ.