Порошенко про заяву Богдана: «торгівля мовою не зупинить Росію»

09:46, 02.07.2019

П'ятий президент Петро Порошенко заявив, що повзучий проросійський реванш стає дедалі очевиднішим, оскільки пролунала пропозиція надати російській мові статус офіційної на Донбасі.

 

Про це він написав у Фейсбук. 

 

"Але торгівля мовою не принесе Україні жодних дивідендів. І не зупинить Росію. Бо Росія прийшла не по Луганськ, не по Донецьк, і навіть не по Крим. Головна мета реваншу – зупинити наш рух до членства в Євросоюзі та НАТО і повернути у сферу впливу Росії всю Україну, від Донбасу до Галичини. Росія розуміє, що вступ України до цих двох союзів – це стовідсоткова гарантія миру, безпеки українців і незалежності країни. І ми це розуміємо", - зауважив п'ятий президент.

 

За словами Порошенка, саме тому "Європейська Солідарність", дипломати і юристи, розробили фундаментальний документ - Євроатлантичну Хартію.

 

"Це і як клятва, і як присяга, і як план узгоджених дій різних політичних сил з метою прискорити вступ України до НАТО. Там - чіткі зобов’язання, які вже нікому не дозволять вильнути хвостом у разі зміни політичної кон’юнктури. Ми розраховуємо, що до Хартії приєднаються інші політичні сили. Лише спільними зусиллями ми досягнемо великої мети – миру й безпеки через членство в НАТО, добробуту – через вступ до ЄС", - наголосив Петро Порошенко. 

 

 

Як повідомляла УМ, глава офісу президента України Андрій Богдан пропонує надати російській мові регіональний статус у Донецькій і Луганській областях, якщо ці регіони повернуться під контроль України.