Тімоті Снайдер долучиться до забігу в Києві на підтримку полонених

16:03, 09.09.2024

Тімоті Снайдер реулярно відвідує Україну. (x.com/TimothyDSnyder)

Професор Єльського університету, всесвітньо відомий історик Тімоті Снайдер вирішив долучитися до адвокаційного забігу «Run for Freedom» на підтримку українських полонених.

 

Забіг відбудеться у Києві 14 вересня. Організаторами забігу є студенти Київської школи економіки, яких підтримали представники проєкту підтримки оборонців Маріуполя «Серце Азовсталі».

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться на сторінці події «Run for Freedom» у ФБ.

 

«Зараз 28 тисяч українців утримуються в російському полоні. Ми біжимо, щоб нагадати, що кожен із них має повернутися додому. Разом із нами підтримайте їхні сім'ї та всіх, хто чекає на повернення», - зазначають у спільноті студентів KSE.

 

Амбасадор UNITED24 Тімоті Снайдер, який з перших днів повномасштабного вторгнення підтримує Україну, вирішив підтримати забіг та особисто долучитися до ініціативи.

 

«До забігу долучаться військові, ветерани, ті, хто пережив полон, сім'ї полонених і всі, хто вболіває за свободу українців», — додали в KSE.

 

Нещодавно Тімоті Снайдер і Марк Гемілл запустили великий збір «Безпечна земля», гроші з якого підуть на закупівлю 30 роботів-розміновувачів.

 

Як повідомляла «УМ», рік тому американський історик та письменник Тімоті Снайдер отримав  атрибути Почесного доктора Каразінського університету (Харківського національного  університету імені В. Н. Каразіна).

 

Нагадаємо, у 2023 році Тімоті Снайдер зустрівся з десантником ЗСУ Олександром Ширшиним, який у окопі читав його книжку. Світлина з окопу облетіла весь світ.