Військовий прогноз: «Буревій» насувається на позиції російських окупантів, відео

16:21, 15.10.2022

Українська реактивна система залпового вогню «Буревій». (Скріншот відео)

Підрозділи української реактивної артилерії продовжують наносити вогневе ураження по російських окупантах із вітчизняної 220-мм реактивної системи залпового вогню «Буревій».

 

Як інформує Україна молода, відповідне відео про те, як працює і нищить окупантів грізна українскьа зброя, оприлюднило Міністерство оборони України в соцмережах у суботу.

 

Зазначається, що сучасні цифрові системи управління вогнем та обміну інформацією суттєво скорочують час від розгортання на позиції до початку стрільби. А ще «Буревій» захищає українських захисників своєю бронею.

 

«За допомогою цього комплексу ми можемо заїжджати в основному напрямку не виходячи з машини, чого не було на попередній установці. Можемо передавати дані та обмінюватися командами без застосування радіостанцій. Не потрібно виходити з машини, діставати компас, виїжджати по компасу, це вже можна виконати в кабіні», – розповів військовослужбовець ЗСУ Владислав.

 

Військові жартують, що «в епіцентрі стихії завжди безпечніше». Також машина має високу прохідність.

 

«Українські воїни продовжують гнати ворога та звільняти міста і села! Наша боротьба за свободу триває!», - констатують у Міноборони.

 

 

Як повідомляла «УМ», Пентагон розкрив деталі нового пакету військової допомоги для України.