Блінкен оцінив свій візит до України як продуктивний

09:53, 07.05.2021

Держсекретар США Ентоні Блінкен під час візиту до України.

Держсекретар США Ентоні Блінкен вважає, що мав продуктивний візит до Києва, де зустрівся з керівництвом України, представниками політикуму та громадянського суспільства.

 

Як передає Україна молода, такі підсумки пан Блінкен підбив вже після завершення візиту.

 

«Продуктивно провів час у Києві з президентом України Зеленським та всіма, з ким мав зустрічі», - відзначив глава Держдепартаменту США у Твіттері в ніч на п’ятницю.

 

За його словами, Сполучені Штати готові рішуче протидіяти російській агресії, а також підтримувати реформи, необхідні для забезпечення суверенного, демократичного та процвітаючого майбутнього України.

 

Водночас, пан Блінкен вважає, що остання зміна керівництва "Нафтогазу" - поганий сигнал і потенційна міжнародна шкода іміджу України.

 

Про це він сказав в одному з інтерв'ю, яке було оприлюднено вже після завершення візиту держсекретаря США до України.

 

"Насправді це поганий сигнал і потенційна шкода, міжнародна шкода іміджу України. Мені здається, уряд це розуміє і рухатиметься вперед до корпоративного управління "Нафтогазом". Воно повинно бути прозорим, незалежним і обов'язково служити інтересам українців", - заявив Ентоні Блінкен у відповідь на питання, як кадрові зміни в "Нафтогазі" можуть вплинути на інвестиційний клімат, співпрацю з МВФ і загалом економічну стабільність в Україні.

 

Як повідомляла «УМ», Ентоні Блінкен 6 травня перебував з візитом у Києві в межах європейського турне. Україна стала першою державою Східної Європи, яку відвідав високопоставлений представник такого рангу чинної адміністрації США.