Байден відмовився від діалогу з Путіним

16:19, 22.03.2021

Раніше Джо Байден заявив, що вважає Путіна вбивцею.

У МЗС Росії заявили, що США не підтримали пропозицію президента Владіміра Путіна про проведення розмови з Джо Байденом

 

Як інформує УМ, про це йдеться в опублікованій у понеділок заяві міністерства закордонних справ Росії.

 

«Із жалем констатуємо, що американська сторона не підтримала пропозицію президента Росії Путіна про проведення розмови з президентом США Байденом 19 або 22 березня цього року у форматі відеоконференції у відкритому режимі для обговорення двосторонніх проблем, що накопичилися, а також тематики стратегічної стабільності», — заявили у російському відомстві.

 

Однак, за словами представників установи, це було б можливістю закінчити недавній американсько-російський конфлікт. Також у російському МЗС заявили: мовляв, відповідальність за цю ситуацію цілком лежить на США.

 

"Американська сторона не підтримала пропозицію Путіна про проведення відеоконференції у відкритому режимі для обговорення двосторонніх проблем, а також тематику стратегічної стабільності", - зазначили там.

 

Цікаво, що відразу після заклику Путіна до дебатів, російське міністерство закордонних справ буцімто приступило до опрацювання організації нової розмови між президентами.

 

Натомість у Білому домі повідомили, що американський президент дуже зайнятий, тому телефонної розмови не буде. Також там додали, що одна розмова між Путіним та Байденом вже відбулась, а у світі є й інші світові лідери, з якими президент США ще не встиг поспілкуватись.

 

Як повідомляла УМ, Джо Байден у інтерв'ю заявив, що вважає Путіна вбивцею. Також він наголосив, що російському президенту доведеться заплатити за втручання у вибори президента США.

 

Після цього у Кремлі вимагали офіційного вибачення за хамство перед президентом. Однак у Білому домі зазначили, що такого не буде, бо Байден не шкодує про свою тезу.

 

Російська влада відкликала свого посла у США.

 

Минулого тижня Путін повідомив, що доручить МЗС почати підготовку до телефонної розмови з Байденом, яка могла би відбутися або в п'ятницю, 19 березня, або в понеділок, 22 березня.