Керівник Луганщини Сергій Гайдай хоче скасувати економічну блокаду ОРДЛО

08:40, 07.09.2020

Голова Луганської ОДА Сергій Гайдай вважає розрив економічних зв'язків із ОРДЛО "політичними спекуляціями".

Голова Луганської ОДА Сергій Гайдай запропонував скасувати економічну блокаду непідконтрольних територій і відновити економічні відносини з так званими «ДНР» і «ЛНР».

 

Як повідомляє «Україна молода», про це Гайдай заявив у коментарі журналістам у Сєвєродонецьку в неділю.

 

«Я за те, щоб відновити економічні зв'язки. Ми від цього отримаємо суцільну вигоду. Ми щорічно втрачали близько двох мільярдів гривень. Скільки ми за ці роки втратили? Припустимо, 8 мільярдів гривень. Скільки б доріг ми могли зробити?... Наприклад, 5 мільярдів гривень коштує будівництво обласної лікарні», - цитує Гайдая видання «Новости Донбасса».

 

Очільник Луганської облдержадміністрації назвав розрив економічних зв'язків із непідконтрольними територіями "політичними спекуляціями". І зазначив, що економічна блокада спровокувала "вимивання" гривні з непідконтрольною території.

 

"Гривні більше немає в побуті там, залишилися долари і рублі. Гривня – це теж певна прив'язка до України", - каже пан Гайдай.

 

Як повідомляла «УМ», російські окупанти двічі порушили перемир’я у неділю.

 

Зокрема, внаслідок обстрілу поблизу села Причепилівка Новоайдарськго району Луганщини загинув захисник України.

 

Крім того, у неділю загинули двоє військовослужбовців, які під час пожежі на Луганщині були відрізані полум’ям від решти особового складу поблизу Верхньоторецького та підірвалися на невідомому вибуховому пристрої на мінному полі противника.