Президент України звільнив «губернатора» Миколаївщини!

12:25, 15.06.2016

Вадим Мериков написав заяву про відставку після розмови з Президентом.

Організатори безстрокової акції протесту «Банду геть» в Миколаєві відсвяткували свою першу перемогу.

 

Президент України Петро Порошенко під час свого візиту у місто Миколаїв оголосив про зняття з посад всієї «верхівки» південного міста: заяву про звільнення  вже написав «губернатор» Вадим Меріков. На черзі - начальник поліції Віталій Гончаров, а також прокурор Миколаївської області В'ячеслав Кривов'яз.

 

Причиною настільки масштабних кадрових змін стали чисельні корупційні скандали, що охопили Миколаївщину. Нагадаємо, що на початку червня поточного року на отриманні хабара розміром у 100 тисяч доларів було затримано відразу трьох чиновників Облради Миколаєва, в тому числі й Герой України Микола Романчук. Після обшуку, який провели співробітники СБУ в його чотирьох домоволодіннях, була виявлена ​​ціла мережа підземних катакомб між чотирма особняками, а також золоті злитки, чемодан з великою сумою доларів та залізні фашистські хрести часів Третього Рейху. Гроші чиновники повинні були отримати за позитивне голосування групи депутатів облради з дозволу на розробку кар'єру в Єланецькому районі Миколаївщини.

 

Буквально через кілька днів після цього скандалу було оприлюднене скандальне листування депутата облради Федора Барни з відомим у місті Миколаїв кримінальним авторитетом на прізвисько «Мультик». У листуванні йшлося про видачу дозвільних документів ще на один кар'єр в Миколаївській області. Після цієї серії скандальних викриттів, в центрі міста корабелів активісти акції протесту «Миколаїв, вставай!» оголосили про безстрокове пікетування місцевої облдержадміністрації. У південне місто з'їхалися активісти та АТОшніки з Києва, Львова, Одеси, Херсона, Рівного, Волновахи, Маріуполя та інших регіонів нашої країни. Акцію підтримують представники громадської організації «Миколаїв SOS», а також прості городяни, які приносять протестувальникам їжу, одяг і навіть будматеріали для наметового містечка.

 

Учасники акції «Банду геть!» Вважають, що нове керівництво області та претендентів на ключові посади в місті Миколаєві необхідно вибрати за допомогою народного референдуму, а також шляхом проведення опитування всіх мешканців південного міста. Активісти Миколаївського «Майдану» пообіцяли, що розійдуться тільки після того, як на високі посади в Миколаївській області призначать людей, які будуть користуватися довірою у народу.

 

Нагадаємо, що 15 червня президент України Петро Порошенко прибув з робочим візитом до міста Миколаїв та взяв участь у відкритті зернового терміналу у Миколаївському морському порту. Саме на цьому заході він й оголосив привселюдно, що вже попросив у керівництва Генпрокуратури, МВС та Нацполіціі звільнити з посад прокурора Миколаївської області В'ячеслава Кривов'яза і начальника ГУНП в Миколаївській області Віталія Гончарова.