Засновниця блогу про українські книги поскаржилася на приниження від Ольги Фреймут за коментар про книгу телеведучої

14:55, 27.06.2018

Ольга Фреймут видала книгу про етикет, яка викликала негативні відгуки від користувачів соцмереж (фото: Ольга Фреймут / Facebook)

Євгенія Завалій, волонтерка та засновниця блогу про українські книги, звинуватила телеведучу та віднедавна письменницю Ольгу Фреймут у приниженнях та ганебній поведінці під час зйомок передачі на "Новому каналі".

Про це Євгенія Завалій написала у Facebook.

"Вчора мені написали ніби з програми "Абзац" на Новому каналі, що вони знімають випуск про наше книговидання і волонтерські проекти в регіонах із цим пов’язані. Я гуглила цю програму і вона ніби нормальна. Я погодилась дати інтерв’ю про наш волонтерський проект "Екземпляри", - повідомила вона.

Спочатку розмова із волонтеркою стосувалася книг Ліни Костенко та "Інтернату" Сергія Жадана.

"І раптом вони дали мені в руки книгу Олі Фреймут і спитали, що я про неї думаю. Повірте, це нелегко перейти з Жадана на Фреймут одразу. Я чесно почала розповідати, чому "Екземпляри" не рекомендували б цю книгу", - продовжила Євгенія Завалій.

Раптово в студію зайшла Ольга Фреймут.

"Зайшла Оля з чотирма телеоператорами, які почали з нас сміятись. А Оля показала мій комент і сказала, що вона любить всіх хейтерів і полізла обійматись. Якщо чесно, ця хвилина - це жахливе почуття приниження", - написала вона.

Ольга Фреймут показала коментар Євгенії Завалій, який вона близько 10 тижнів тому написала щодо книги Ольги Фреймут про етикет.

"Я висловила занепокоєння результатами майбутніх виборів і цінностями сучасного українського суспільства. Адже люди, які вірять, що написане в книзі Олі це нормально, як от те, що справжня пані не може їсти часник або ходити в туалет, а плакати можна тільки при чоловіках, які можуть щось за це дати тощо, є виборцями з досить низьким політичним і соціальним інтелектом. Більш того, вважаю, що книга погано впливає на підлітків-дівчат, підштовхує їх до анорексії", - зазначає про свій коментар Євгенія Завалій.

Блогерка свою думку щодо книги не змінила.

"Я сказала Олі, що я думаю про її книгу, вона ще намагалась вдягнути мені свою кепку. Я не знаю, про які стандарти телебачення можна тут казати. Шантаж, обман, приниження, психічні розлади і, насправді, це все було дуже смішно", - додала Євгенія Завалій.

Ольга Фреймут у соцмережах публікувала частини своєї книги про етикет.



Нагадаємо, Ольга Фреймут втрапила до скандалу, роздаючи безпритульних котиків депутатам під Верховною Радою.