Ажіотажний попит на продукти харчування знизився в Україні на даний час. Він спостерігався останні два тижні на тлі загальнонаціонального карантину в Україні.
Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тарас Висоцький у четвер.
«Що стосується ТОП-3 продуктів, навколо яких найбільше дискусії останніми днями, то ажіотаж і реалізація щодо них також знижується: гречка (-17%), борошно (-10%), цибуля (-22%)», – написав Висоцький у Facebook.
За його словами, найбільше за останній тиждень знизилася реалізація цукру (-27%), сала (-30%) і вершкового масла (-50%).
Пан Висоцький наголосив, що попри те, що обсяги реалізації продуктів поступово знижуються, торговельні мережі поповнюють свої запаси.
Зауважимо, що 1 квітня президент України Володимир Зеленський підписав закон щодо соціальних та економічних гарантій під час епідемії коронавірусу, яким, серед іншого, визначене право уряду під час карантину встановлювати граничні ціни на товари протиепідемічного призначення та соціально значущі товари.
Як повідомляла «УМ», МОЗ дозволили владі на місцях відкрити продуктові ринки під час карантину.
Втім, низка регіонів і Київ, у тому числі, не бажають цього робити.