«Середня врожайність пшениці цьогоріч у нас виходить 30 центнерів iз гектара. Якщо порівняти з південними областями, то це, може, й небагато. Але якщо зважити, що у нашому регіоні 54 дні падав дощ, то, я вважаю, результат пристойний. Озимої пшениці посіяли 880 гектарів, комору для зберігання маємо власну, тому можемо сподіватися, що притримаємо зерно до того моменту, коли ціна на нього зросте до минулорічної. Так що будемо з прибутком, — директор господарства «Саливінківське» Ігор Майко ділиться своїми планами з журналістами. — Тому вважаю, що обрана нами стратегія є правильною».
Вирощують у Саливінках–2 не тільки найзатребуваніший експортний продукт. «Ось збільшили посіви гречки, — продовжує Майко. — Дуже, скажу вам, вигідна культура: затрати на вирощування мінімальні, а ціна цього року різко піднялася. І ми дуже сумніваємося, що надалі вона може впасти». Але «родзинка» господарства — 76 гектарів експериментального полігону — поля, на якому разом iз фахівцями Національної академії аграрних наук вони апробовують сорти сільськогосподарських культур, розроблені українськими науковцями. І хоча задоволення це не з дешевих, академіки отримують наукові дані та рекомендації для різних регіонів держави, а «Саливінківське» — підказку, що саме, коли саме і як саме слід вирощувати на землях району. Утворення полігону і вважає Ігор Майко стратегією їхнього господарства.