Дешеве яєчко від уряду
Традиційно святкові застілля — досить відчутне одномоментне спустошення кишень. Найзатратніше буде приготувати сирну паску, бо кілограм основного складника коштує 35—40 гривень на ринках і у мережевих великих магазинах, а у невеликих — ще більше. Якщо купувати домашні яйця — це в середньому 15 гривень за десяток. А тим, хто отоварюється, зокрема, у київських супермаркетах, обійдуться вони у ці дні — нерозфасовані — вдвічі–втричі дешевше. Після оприлюднення ще минулого тижня Прем’єр–міністром Миколою Азаровим тези про неприпустимість і безпідставність передвеликоднього злету цін — установленню такої «шари» посприяло оперативно прийняте рішення Антимонопольного комітету, який зобов’язав 40 птахофабрик утриматися у період пасхальних свят від збільшення вартості своєї продукції. Узагалі подорожчання цього продукту в більшості регіонів почалося ще наприкінці березня. Виробники пояснили його здорожчанням кормів для птахів. Комітет же встановив, що у січні–березні середні ціни на них суттєво не змінювалися, тому й рекомендував не підвищувати ціну.