Ідеальна формула посту: як очистити душу і тіло їжею
То що, квасолька, гриби, бобові, капуста, бурячок, гарбуз, гречка, рисок і яблучка?
То що, квасолька, гриби, бобові, капуста, бурячок, гарбуз, гречка, рисок і яблучка?
Про давню страву, яку готували в піст наші бабусі-прабабусі, — сливовий кисіль із чорносливу, розповіла Ірина Гудима. Ірина Гудима народилася в Тернополі.
Цьогорічний Масляний тиждень уже розпочався, а це означає, що от-от настане Великий піст, а відтак — обмеження у вживанні скоромного.
Коли вся вервечка зимових свят уже, здавалося, позаду, і господині могли би почистити дека й організувати духовці, плиті, а заодно і собі, «кухонні канікули», на небі з’являється молодий Місяць, а на календарі — китайський Новий рік.
Справжня врожайна пора для господинь — саме зараз. Коли свята тільки минули, а всі коронні страви вже були вдало презентовані, не втратити свого високого звання найкращої кулінарної феї — завдання із завдань.
Не раз чула такий вислів «небо в роті», який уже, здається, став крилатим, тобто фразеологізмом, якщо це стосується чогось особливо смачного. Те саме, напевне, що й «райська насолода».
Їх називають пляцками, перекладанцями, перемазанцями, пирогами. І дуже багато хто пече — і ті, хто добре вміє це робити, і ті, хто любить ці солодкі пухкі витвори, і хто не вміє, але вчиться.