Усі — на природу!

Коли передосіннє сонце дарує стільки позитивних емоцій і гарного настрою, у стінах кухні стає тісно. Тому барбекю — це якраз те, чого прагне наша стомлена душа. Отже, гайда на природу, відпочивати і дегустувати нові страви, які на свіжому повітрі будуть смачнішими апріорі. Олександр Русскін, медик за освітою, а нині директор столичного аеропабу «Джепсен», радить готувати страви просто неба, озброївшись гаслом «Це легко і смачно!»

«І не бійтеся їсти салат руками!»

«І не бійтеся їсти салат руками!»

У 2010–му році ЮНЕСКО включило середземноморську кухню до списку всесвітньої культурної спадщини. Але, на відміну від інших пам’яток — церков, фортець, стародавніх кварталів, тутешнім кулінарним шедеврам навряд чи щось загрожує.

Краса на кухні

Усе більше людей перебірливо ставляться до їжі. Бо страви мають бути не лише смачними, а й корисними. Цього разу ми зібрали рецепти страв, які зберігатимуть красу і примножуватимуть здоров’я.

Дамо перцю

Дамо перцю

Я люблю пору, коли з магазину можна принести величезний пакет солодких перчин «Білозірка», за які віддала з гаманця не більше п’яти гривень. Кухня відразу ж наповнюється запахом справжнього ґрунтового овоча. А я вже у передчутті аромату з духовки, який «видихатимуть» фаршировані перчини.

Стоїть тичка, на тичці —капличка...

Ще недавно всі раділи: літо починається. А не згледілися — після денної спеки вночі вже чути подих осені. Про скору зміну пори свідчить і наближення передосінніх свят. На початку наступного тижня вже — Маковія, відколи, за давніми традиціями, після посвячення, можна було їсти мак нового врожаю. 14 серпня, на Перший Спас, дозрілі маківки несли до церкви, а на стіл ставили обрядові коржики з маком — шулики. Згодом на свято господині почали готувати не лише пісну й прісну випічку, а й здобну.

Макові витребеньки

Я пам’ятаю, як у дитинстві щоліта чекала на Маковія. Саме тоді мама пекла пиріжки і рулети з маком. Ні, не так: мак із пиріжками. Бо магазинні булочки завжди видавалися мені недостатньо маковими, а на свято можна було розгулятися. Звісно, що і в інші дні можна було випросити маковий рулет, але чомусь здавалося, що це щось особливе, тільки літнє, тільки Маковіївське. Тепер я виросла і подумала, а чого обмежуватися лише рулетами і пиріжками? Тому активно почала відшуковувати й випробовувати цікаві рецепти з маком, в яких, здебільшого, — досить неочікуване поєднання інгредієнтів.

Бус із наркотою

Такого собі водія–«багатоверстатника» затримали співробітники Жовтневого райвідділу міліції Полтави. Рухаючись своїм бусом по маршруту, який з’єднує два «спальні» мікрорайони у різних кінцях міста, він просто за кермом встигав «обслуговувати» місцевих наркоманів. Зокрема, під час рейсу по мобільному телефону домовлявся з постійними «клієнтами» про час та місце збуту отруйного зілля, а потім продавав його.

Гуцульське порно

Наскільки глибоко в патріархальні Карпати через iнтернет проникає сексуальна розбещеність, можна зрозуміти на прикладі вже трохи підтоптаного свінгера з невеликого гуцульського міста Косів. Майже 50–рiчним чолов’ягою, як повідомили «УМ» у прес–службі прикарпатської міліції, зацікавилися співробітники нещодавно створеного підрозділу боротьби з кібер­злочинністю обласного УМВС після того, як на одному з сайтів виявили надто відверті фото статевих актів сексуально заклопотаного косівчанина з його дружиною.