Кухня патрiотів
«В який ресторан сьогодні підемо? Цьому вже рік, він споганився, там кухар змінився — не підемо, але на цьому тижні відкрили кілька екзотичних — можемо щось із нових вибрати», — це звична розмова столичних жителів, типова для п’ятниці. Парубку сьогодні дуже важко здивувати свою дівчину походом у ресторан, це колись було — о–го–го, а зараз — рядова подія. Віктор Циганенко — один із найкращих кухарів радянської України, який працював у ресторанах «Дніпро», «Москва», закрите кафе №1 при Раді Міністрів, колишній викладач Київського національного торговельно–економічного університету, автор дванадцяти книг, а нині — провідний консультант із приготування страв та напоїв в Україні і за кордоном — знає про київські ресторани радянських часів практично все. І про кулінарні смаки та вподобання тодішніх правителів не в книжках читав, бо сам часто готував для великих офіційних прийомів.