Янукович іде — «братків» веде

26.09.2007

«Майданне» протистояння «синіх» і «помаранчевих» відбувається не тільки в столиці. Учора його епіцентром став Кременчук Полтавської області — промислове місто, через яке проліг агітаційний маршрут Віктора Януковича. Перед мітингом за участі глави уряду на площі Перемоги спалахнула бійка між прихильниками Партії регіонів і блоку «Наша Україна — Народна самооборона». Як розповів депутат міськради, активіст міської організації «НУНС» Олександр Урін, предметом суперечки стали намети, виставлені «помаранчевими» на майдані.

Як повідомляє агенція УНІАН із посиланням на Уріна, існувала попередня домовленість: оскільки на площі стояли сині намети під час приїзду Луценка, то мають бути й помаранчеві під час Януковича. «Однак учора (в понеділок. — Ред.) четверо бритоголових заявили, щоб ми їх забрали, інакше агітаторам ноги повідривають, а намети поріжуть», — каже пан Урін. Тож після встановлення наметів «налетіли з десяток «братків» і почали відбирати намети, зчинилася бійка. Вони повезли наші чотири з п’яти наметів. Ми сповістили про це міліцію. Вони виставили спецназ. Ми почали знову ставити намети. Тут знову налетіли «братки», і все повторилося. Тоді їх затримала міліція». Як повідомили в райвідділі міліції, за фактом затримання трьох осіб складені протоколи про дрібне хуліганство.

А вчора вранці у Кременчуці невідомі облили фарбою портрет Юлії Тимошенко і великі транспаранти, розвішені на штабі БЮТ. Теж із «нагоди» візиту Януковича.