ХРОНІКА

07.09.2007

Біатлон

У другий день чемпіонату світу з літнього біатлону в естонському місті Отепя відбулися масові старти. І серед чоловіків (6 км), і серед жінок (5 км) представники України опинялися за крок до п’єдесталу — четвертими стали Олександр Біланенко й Світлана Крикончук. А от у юніорів наш Андрій Богай здобув золоту медаль, випередивши двох інших призерів — узбека Насирова та росіянина Гілазова. Відзначимо, що в цих змаганнях спортсмени долали дистанцію бігом, а сьогодні посперечаються й на лижеролерах.

Футбол

Прохання головного тренера львівських «Карпат» Олександра Іщенка про звільнення, яке він подав ще 28 серпня, президент клубу Петро Димінський задовольнив у середу. Уже вчора ввечері команді мали представити нового керманича. Основними кандидатами на посаду були екс–наставник «Шахтаря» і запорізького «Металурга» Валерій Яремченко, а також Микола Федоренко, відомий по роботі у «Дніпрі» й дублі «Шахтаря».

Хокей

Київський «Сокіл» програв і другий матч турніру в російському Бєлгороді — з рахунком 1:3 українці поступилися господарям. В іншому поєдинку дня «Дмитров» так само 3:1 переграв хокеїстів «Хіміка», здобувши другу перемогу (у першому турі — над «Бєлгородом» — 10:1).

* * *

У середу стартував чемпіонат білоруської екстраліги. У складах 10 клубів виступатимуть 22 наші співвітчизники. У першому турі «Юність» розтрощила «Гомель» — 8:1 (за господарів одним голом відзначився українець Віталій Семенченко й двома — його партнер по збірній Олександр Матерухін). «Вітебськ» у Гродно переграв «Німан» у серії булітів — 3:2 (шайби у гостей в основний час закинули наші Василь Полоницький та Артем Гніденко).

Велоспорт

На чемпіонаті світу з маунтін–байку, що триває у шотландському Форт–Уїльямі, українка Алла Бойко виграла гонку серед юніорок (25,64 км). 17–річна донеччанка, подолавши трасу за 1 год. 25 хв. 14 сек., випередила чешку Скарніцлову на 28 секунд.

У командній естафеті квартет наших чоловіків посів десяте місце, а призерами стали збірні Швейцарії, Польщі й США.

* * *

П’ятий відрізок багатоденки «Вуельта», довжина якого 157,4 км, закінчився другою перемогою на етапі іспанця Оскара Фрейре з команди «Рабобанк». Українці Юрій Кривцов («AG2r Превоянс») і Володимир Густов (CSC) фінішували в загальній групі на 12–й і 74–й позиціях. У верхівці генеральної класифікації суттєвих змін не сталося — лідирує росіянин Єфімкін, а наші гонщики піднялися на 57–ме й 66–те місця, відповідно.

Теніс

У жіночій частині відкритого чемпіонату США визначилися всі півфіналістки. Бельгійка Жустін Енен (1), перегравши американку Серену Уїльямс (8), тепер посперечається з її сестрою Венус (12). Уїльямс–старша на тай–брейку вирішального сету здолала сербку Янкович (3). Іншу пару склали росіянки Кузнєцова (4) й Чакветадзе (6), котрі легко вибили з турніру, відповідно, угорку Шавай та ізраїльтянку Пеер (18).

У чоловічих чвертьфіналах швейцарець Федерер (1) у трьох партіях здолав господаря кортів — Енді Роддіка (5), а росіянин Давиденко (4) — німця Хааса (10).