РАХУНКОВА ПАЛАТА

23.08.2007

940 тисяч людей

відвідали цього року Сорочинський ярмарок. За даними організаторів, у роботі ярмарку взяли участь 266 підприємств усіх галузей промисловості, 230 майстрів народних промислів, більш як 400 приватних підприємців, 45 підприємств громадського харчування.

600 тисяч уболівальників

та туристів готується прийняти Київ під час проведення «Євро-2012». За інформацією першого заступника голови КМДА Анатолія Голубченка, місто готує 4 тренувальні футбольні бази високого рівня та 13 резервних сучасних стадіонів. Крім того, для зручності глядачів у 27 місцях Києва розташують великі екрани для трансляції матчів.

22,8 мільйона тонн

зерна намолочено в Україні, повідомляє Мінагрополітики. Середня врожайність становить  20,6 центнера з гектара. Як прогнозувало Мінагрополітики, урожай зерна в Україні цього року становитиме 27—28 млн. тонн. У країні ще залишилося зібрати гречку та просо на 80 відсотках площ.

22 тисячі першокласників

переступлять пороги столичних шкіл цього року. Кожен першачок отримає традиційний подарунок від мера міста. В Головному управлінні освіти кажуть, що є тенденція до збільшення кількості учнів у порівнянні з минулим роком. Скажімо, торік за парти 1 вересня в столиці сіло 20 тисяч першокласників.

Понад 10 тисяч

покинутих квартир нарахували в Донецькій області. Про це повідомив заступник голови Донецької облдержадміністрації Юрій Хіврич. Пан Хіврич зазначив,що порожні квартири — це біда для області. Адже господарі, покидаючи свої житла, не доручають сусідам або рідним наглядати за квартирою. Тож вони стоять безгосподарні — без батарей, вікон, у них усе розкрадeно. Звісно, і за комунальні послуги ніхто не платить.

Понад 2,7 тисячі аварій

на дорогах України зареєстровано з початку року за участю іноземців. Під час аварiй 135 осіб загинуло та 900 одержали травми. З вини водіїв-іноземців сталося понад 1,6 тисячі дорожньо-транспортних пригод. Це 10 відсотків від усіх зареєстрованих в Україні ДТП.

2 тисячі міліціонерів

охоронятимуть на День незалежності порядок у столиці. За даними Центру громадських зв'язків МВС України, також буде підсилено охорону станцій метрополітену, що поблизу місць проведення святкових заходів.

64 партії

звернулося до Мін'юсту для засвідчення документів з метою участі у позачергових парламентських виборах. Документи засвідчено 62 партіям, повідомляє Мін’юст. Ще 2 партії не змогли надати у встановлений законом термін усіх необхідних документів. Зокрема, щодо Селянської партії України триває перевірка легітимності голови партії. А документи Партії Труда подав до Мін'юсту нелегітимний керівник.

5 хвилин

триватиме в небі Києва святковий салют до Дня незалежності. Розпочнеться він, як повідомив «Радіо Київ» начальник Головного управління внутрішньої політики Віктор Гончарук, о десятій вечора на центральному майдані столиці.

5 нових газет та журналів

з'являється щодня в Україні. Про це повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович за підсумками реєстрації Міністерством юстиції друкованих мас-медіа протягом першого півріччя 2007 року. З початку року в Україні було зареєстровано близько 1 тисячі газет, журналів та інших періодичних видань. Загалом в Україні зареєстровано близько 30 тисяч друкованих ЗМІ.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>