РАХУНКОВА ПАЛАТА

27.05.2016

Більше 57 млрд. гривень

за два роки перерахувала Україна на допомогу внутрішнім переселенцям. Із них понад 30 млрд. — на пенсійні виплати, повідомила Ірина Геращенко, заступник голови Верховної Ради.

2,395 млрд. гривень

і 271,066 млн. доларів залучило до державного бюджету Міністерство фінансів України на аукціоні з розміщення облігацій внутрішньої державної позики, повідомляється на сайті міністерства.

1,8 млрд. євро

надасть Україні Європейський парламент у рамках третьої програми макрофінансової допомоги, якщо наші чиновники не гальмуватимуть реформування в Україні.

260 млн. гривень

обіцяють виділити на будівництво запорізьких мостів у 2016 році. Прийнято рішення про підготовку документації, щоб розморозити будівництво мостових переходів через Дніпро в Запоріжжі.

20 млн. євро

може отримати Україна від Європейського Союзу до кінця року на розвиток інфраструктури, заявив посол ЄС, глава представництва ЄС в Україні Ян Томбінський. За його словами, ЄС працює над тим, щоб кредити європейські банки для України давали за нижчими ставками, ніж дозволяє рейтинг України (ССС).

13,6 млн. доларів

гуманітарної допомоги Україні виділить Японія для відновлення східних регіонів, таке рішення планує оголосити Прем’єр-міністр Японії С.Абе на зустрічі з Президентом України.

10,2 млн. гривень

виділить КМУ на фінансування діяльності Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

126 тис. українців

позбавлено субсидій у результаті процесу верифікації одержувачів для запобігання шахрайства при оформленні субсидій, котрий проводить Міністерство фінансів, розповів заступник міністра Роман Качур.

30 бойових кораблів

і катерів планує побудувати Україна до 2020 року, кардинально оновивши корабельний склад Військово-морських сил. Частково бойові катери будуть будувати на київському заводі «Ленінська кузня».

12 тонн

української полуниці, яка була вилучена у власників у результаті проведення фітосанітарного контролю, знищить Россільгоспнагляд. Партію ягід везли неначе через Білорусь під виглядом сербської продукції. Неначе знайшли фрагменти етикеток з інформацією про країну походження товару — Україну.

  • «Як тебе не любити, Києве мій!»

    Щорічно в останній тиждень травня жителі столиці святкують День міста. Свято чекатиме буквально на кожному кроці y центрі міста, адже цього року програма заходів нараховує 35 різних художніх, культурно-освітніх і спортивних подій. >>

  • Кровна залежність

    У жінки, яку покусали собаки в Миколаєві, медики діагностували гостру крововтрату і хронічний сепсис, який є прямою загрозою для життя. Їй терміново потрібно кілька сеансів переливання крові. Лікарі просять усіх небайдужих городян надати допомогу і здати кров. Нагадаємо, потерпілій через отримані травми ампутували праву руку. >>

  • «По-моєму, чувак, нас кинули»

    Невідомий нещодавно виманив майже 40 тисяч грн. за уявне пальне у 67-річного фермера із Золочівського району Львівщини. З цього приводу ошуканий чоловік звернувся в поліцію. >>

  • Конвеєр репресій

    Учора в Сімферополі й Алупці окупованого Криму відбулися чергові обшуки у будинках кримських татар. За словами адвоката Еміля Курбедінова, у більшості випадків, затриманих людей у масовому порядку відвозять до так званого «Центру «Е» у місто Сімферополь (центр боротьби з екстремізмом при МВС Росії). >>

  • «Херсон» наснився

    У ватажка терористичної «ДНР» Олександра Захарченка вочевидь сталося сезонне психічне загострення. Інакше, як пояснити його чергове словоблуддя: мовляв, бойовики «можуть претендувати на Херсонську область й інші населені пункти». >>

  • Бійтесь Буцефала

    Державне підприємство «Житомирський бронетанковий завод» (ЖБТЗ) почне серійне виробництво нової бронетехніки — БТР-4 «Буцефал» (таку кличку мав улюблений кінь полководця Олександра Македонського; найсміливіша тварина, яка нічого не боїться). >>